Önként vállalt boldogtalanság vagy a felszabadító válás? Van kiút a rossz házasságból!

Forrás: Thinkstock -
házasság feleség válás tanács gyerekek férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy boldog család elengedhetetlen hozzávalói: apa, anya, gyerekek. Minden harmonikus, minden idilli, így kerek a világ, akárcsak a filmekben. De mit történik, ha apa titokban a húszéves titkárnőjénél keresi a boldogságot, és a család minden estéje ajtócsapkodásból, és akár tettlegességig fajuló vitákból áll? Mi lehet egy ilyen nehéz helyzetben a helyes döntés: az önként vállalt boldogtalanság vagy a felszabadító válás?
Forrás: Thinkstock

Együtt maradni a gyerek kedvéért. A látszat vagy a kényelem kedvéért. Együtt maradni a magánytól való félelem miatt. Saját vágyaidat, céljaidat a kukába dobod azért, hogy megfelelj a mások által hozott szabályoknak, hogy fenntartsd a boldog családi képet, mert az nem lehet, hogy neked ne sikerüljön. Pedig de, lehet. Van az a pont, amikor muszáj mérlegelni, és mindenképpen dönteni kell: a kötelesség áldozatává válsz, vagy felvállalod a saját álmaidat, vágyaidat, választásodat.

Lehet, hogy most még hihetetlennek tűnik, de a válást túl lehet élni! Az alábbi 5 jó tanácsot azonban érdemes megfogadnod.

1. Hidd el, a döntésed helyes!

Lesznek emberek, akik nem fogják megérteni, akik majd téged kiáltanak ki bűnbaknak, akik majd azt éreztetik veled, hogy nem tettél meg mindent azért, hogy megmentsd a házasságodat. Ne foglalkozz velük. Ha egy párkapcsolat menthetetlen, fel kell ismerni a problémát, és tovább kell lépni. A te életed, ne más "jó tanácsaira" hagyatkozz.

Forrás: Thinkstock

2. A legrosszabb dolog a világon

Ne lepődj meg, ha a válás kimondása után a világ legnyomorultabb emberének érzed majd magad. Ilyenkor nagyon könnyen belecsusszanhatsz abba az állapotba, ahol mindent elveszettnek látsz - észre kell azonban venned, hogy ez nincs így! Ha el tudod engedni a múltat, akkor újra a tiéd lehet a világ! A válás új esély egy jobb, boldogabb életre, csak rajtad múlik, mit kezdesz ezzel az eséllyel.

3. Ne rohanj a randizással!

Ne félj a magánytól, ne menekülj bele azonnal egy másik kapcsolatba! Az életed egy része lezárult, koncentrálj egy kicsit magadra, hagyd, hogy begyógyuljanak a sebeid. Számodra is van valahol egy Igazi, aki, hidd el, tud még várni egy kicsit.

Forrás: Thinkstock

4. Igen, fogsz még szexelni!

Lehet, hogy megromlott házasságodban már jó ideje egymáshoz sem értetek, de ne aggódj, az intimitást nem felejti csak úgy el az ember. Lehet, most még nincs önbizalmad, lehet, hogy azt érzed, téged senki nem fog már megkívánni - na, ezeket a gondolatokat gyorsan felejtsd el. Igen, fogsz találkozni új emberekkel, fogsz flörtölni, fogsz randizni, szerelmes leszel, és újra lesz szexuális életed. Hidd el, hogy képes vagy rá, fontos, hogy tedd rendbe az önbizalmadat!

5. A gyerekek túl fogják élni

Hidd el, sokkal rosszabbat tennél azzal a gyerekeknek, ha egy boldogtalan, feszült környezetben kellene felnőniük, hiszen ugyan milyen férfi-nő kapcsolati mintát tanulhatnának a kicsik egy beteg házasságból? Fontos azonban, hogy beszélgess a gyerekekkel arról, mi zajlik, mit éreznek, és próbáld megnyugtatni őket. Őszintén mondj el nekik dolgokat, mert a gyerekek mindent érzékelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.