brit királyi család Katalin hercegné Vilmos herceg György herceg születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2013. július 22. nagy nap volt a brit királyi család életében, aznap született meg ugyanis helyi idő szerint 16.24-kor Katalin hercegné és Vilmos herceg elsőszülött gyermeke, a hihetetlenül cuki György herceg.

György cambridge-i herceg, vagyis teljes nevén His Royal Highness Prince George Alexander Louis of Cambridge világrajövetelét hatalmas várakozás övezte, a St. Mary's Hospital nevű kórház előtt már hetek óta strázsáltak a legnagyobb tévétársaságok, magazinok és bulvárlapok újságírói és fotósai.

A kis herceg-őrület azóta sem hagyott alább, milliók rajonganak érte, figyelik minden egyes lépését, és olvadoznak a róla készült fotók láttán.

Forrás: AFP

Az első szülinap

A kisfiú tavalyi, első születésnapja igen emlékezetesre sikeredett, történelmi szempontból is. Ekkor fordult elő először a brit monarchiánál, hogy a leendő brit trónörökös első szülinapját mindkét szülő megünnepelhette. Amikor Vilmos volt ennyi idős, akkor szülei, Károly és a néhai Diana is épp Kanadában turnéztak, így csak két héttel később ünnepelték meg a nagy eseményt. Ugyanígy, amikor Károly töltötte be első életévét, apja, Edinburgh hercege Máltán volt. Sőt, Erzsébet királynő első születésnapjáról saját édesanyja hiányzott.

Ahogy akkor a Life.hu is megírta, a Kensington-palotában rendeztek neki zsúrt, amelyen szülein kívül ott voltak még a nagyszülei Katalin részéről, az év nagynénije, Pippa és nagybátyja, James. A díszvendég pedig II. Erzsébet volt.

A születésnapja alkalmából pedig egy kiállítást is nyitottak a Buckingham-palotában "Royal Childhood", azaz királyi gyerekkor címen, ahol a királyi csemeték által használt játékok és ruhácskák voltak kiállítva az elmúlt 250 évből.

/1507/Isten2015721162620

Hogy mi lesz idén?

Az már kiszivárgott, hogy a kis herceg második születésnapja alkalmából nagyon különleges meglepetéssel készül a család. György herceg pénzt fog kapni, de most ne egy jól megtömött borítékra gondolj! A kis herceg tiszteletére 7500 darab ezüst ötfontos érmére verik rá Szent György és a sárkány képét. A királyi pénzverde ötletére Erzsébet királynő, Vilmos herceg és Katalin hercegnő is rábólintottak, így a mai napon már biztosan ilyen érmék is forgalomban lesznek, és 80 fontba fognak kerülni. Az érmék hátoldalán pedig Erzsébet királynő portréja látható.

Részünkről reméljük, hogy a brit királyi család most sem fukarkodik majd a cukisággal, és ismét láthatunk néhány exkluzív képet a kis szülinaposról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.