Szoptatásra fel! Cicis szelfikkel támadnak a sztáranyukák

Forrás: Instagram/Tamara Ecclestone -
szoptatás nyilvános szoptatás világnap sztárok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egészségügyi Világszervezet 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. A WHO, az UNICEF és számos egyéb egészségügyi szervezet világszerte azt javasolja, hogy a gyermekeket legalább hat hónapos korukig kizárólag anyatejjel táplálják.

Az anyatej a legtökéletesebb táplálék az újszülöttek számára, amely mindig alkalmazkodik a baba korához és fejlettségéhez, a tejben található megannyi vitamin, ásványi anyag mellett ráadásul a kizárólagos szoptatás csökkenti a csecsemők másodlagos fertőzésekre való hajlamát is.

Tamara Ecclestone brit model, Bernie Ecclestone lánya, kislányával, Sophia-val Forrás: Instagram/Tamara Ecclestone

A szoptatás azonban nem csak egyszerű táplálás:

a babáknak az anya közelsége, az érintése jelenti a biztonságot, számukra az anya testével történő érintkezés a nyugalom záloga, amely alapvető fontosságú.

Szoptatni tehát jó, szoptatni kell (már, ha az anyukának van teje). A gyermekek szoptatása ugyanúgy hozzátartozik az élet rendjéhez, mint mondjuk a szex, ennek ellenére a társadalmi elvárás az, hogy az anyukák a szoptatást magánügyként kezeljék, miközben a női mell és a meztelenség látványa teljesen elfogadott, ha a szex vagy az erotika szimbólumaként jelenik meg.

Amikor a női mell látványától felfordul a gyomrunk

Te elkapcsolod a televíziót, ha egy fedetlen női keblet látsz meg a képernyőn? Nem? Miért nem? És felháborodsz, ha egy anyuka közvetlenül melletted szoptatja meg éhes kisbabáját? Igen? Miért? Nyilvános szoptatás pro és kontra!

Meglehetősen ironikus hozzáállás ez, főleg ha azt nézzük, hogy a legtöbb szoptató anyuka melléből szoptatás közben sokkal kevesebbet látni, mint amennyit egy átlagos film vagy reklám láttat.

Jó néhány világhírű anyuka kiállt már a nyilvános szoptatás mellett, ünnepeljük hát az ő szoptatós szelfieikkel ezt a csodás napot!

/1507/Vil_g20157311892

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.