Ezek a legrosszabb munkák a Sziget Fesztiválon, de legalább ott lehetsz!

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
fesztivál Sziget2015 munka nyári munka sziget rossz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg ember dolgozik azon, hogy a Sziget Fesztiválon minden tökéletesen működjön. De valóban irigyeljük azokat a fiatalokat, akik „hivatalból” töltik az idejüket a Szigeten? Bemutatjuk a legrosszabb munkákat!

A Sziget Kft-nél csapódik le nagy részben a fesztiválon dolgozó munkások leszervezése a különböző feladatokra. Rajtuk keresztül körülbelül 2000 munkavállaló talál nyári elfoglaltságot, amelyet a szórakozással is egybeköthet.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„A jelenleg érvényben lévő szabályok miatt a 18 év alatti diákok foglalkoztatása nyári munka keretében körülményes, így elsősorban 18 év fölöttiekkel dolgozunk. A műfaj is megkívánja, hogy legyen bizonyos érettsége az alkalmi munkavállalónak.

Persze bizonyos munkakörökben előfordulhatnak a 18 éven alattiak is. Őket leginkább az információnál alkalmazzuk. Átlagos órabért kapnak a nálunk dolgozók, amiben van eltérés munkakörtől függően. Jelentős részben az előző évben bevált embereket alkalmazzuk”- tudtuk meg Tóth Tibortól.

Ezek a legkevésbé népszerű munkák:

1 . A szemétgyűjtő, takarító személyzet munkája a kevésbé népszerű, de korrektül működik. Ők azok a fiatalok, akik hosszú pálcával szedik össze a szemetet a rendezvény területén.

2. A gépkocsiirányítás, autóinformáció. Ez a munka is tud nehéz órákat okozni, különösen akkor, amikor 40 fokban kell állni hosszasan a tűző napon.

3. A technikai brigádok, akik az igazi megoldóemberek. Hosszú műszakok vannak, és néha több tonnát is meg kell mozgatni egy nap alatt. Ők azok, akik színpadot építenek, utakat telepítenek, veszélyt hárítanak el. Erre azért inkább rátermettnek kell lenni és fizikailag alkalmasnak.

4. A vendéglátásban dolgozni nem csak habitus kérdése. Van, aki például nem bír 6-8 órát állni. Ide szakmailag sem árt felkészültnek kell lenni.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Előretör az önkéntes munka

Idei újdonság, bár az elmúlt néhány év alatt jutottak el odáig, hogy meglehetősen sok önkéntes - több mint 700-an dolgoznak, akár a fent említett munkakörökben is. Nem ingyen munkaerőnek gondolják őket, hanem olyan önkénteseket várnak, akik szeretnék megismerni, belelátni a fesztiválszervezés bugyraiba. Ők munkaruhát, meleg ételt is kapnak, napi 6 órát kell dolgozniuk és szigetelhetnek is.

Így készül az utca embere a szigetrehttp://www.life.hu/sztarok/20150806-tomenyet-a-zsomlebe-keszulunk-a-szigetre-az-utca-emberevel.htmlÚtnak indultunk és megkérdeztük az utca emberét, ki hogyan készül a Szigetre. Érdekes válaszok érkeztek...TV + SztárokOrigoKulisszatitkok a Sziget Fesztivál magyar fellépőitőlhttp://www.life.hu/sztarok/20150805-kulisszatitkok-a-sziget-fesztival-magyar-fellepoitol-a-the-biebers-a-mary-popkisd-es-a-szelfie.htmlÍzletes szendvicsek, alkohol minden mennyiségben és rajongók az öltöző előtt – ez vár a sztárokra a backstage-ben.TV + Sztárok--Sztárparádé a Sziget első napjánhttp://www.life.hu/sztarok/20140814-sztarparade-a-szigeten.htmlA Sziget első estéjén az időjárás is kegyes volt a szigetlakókhoz és a kilátogató közismert emberekhez. Sokan kilátogattak, és sokáig is maradtak.TV + SztárokFotó: Hámori Zsófia/Life.hu5 dolog, amiért örülünk annak, hogy Robbie Williams jön a Szigetrehttp://www.life.hu/kult/20150209-a-sziget-fesztival-minusz-egyedik-napjara-jon-robbie-williams-ezert-orulunk-neki.htmlMár csak néhány nap, és végre a Sziget Fesztivál nagyszínpadán hallgathatjuk Robbie Williams isteni hangját. Összeszedtünk néhány dolgot, amiért nagyon várjuk már a szívtipró koncertjét. Visszaszámlálás indul! Kult--Kijózanítanak, bekötöznek, rád találnak, ha rosszul vagy! Magas színvonalú egészségügyi ellátás vár a Szigetenhttp://www.life.hu/drlife/20150805-a-szigeten-egeszsegugyi-ellatas-surgossegi-ambulancia-kijozanito-gyogyszertarolas.htmlNem kell lemondanod akkor sem a fesztiválozásról, ha olyan krónikus betegséggel vágsz neki az egy hetes szórakozásnak, mint az allergia, az asztma vagy a cukorbetegség. De akkor sem kell túlzottan aggódni, ha megsérülsz a Szigeten! Kiváló orvoscsapat és önkéntesek segítik, hogy egy váratlan baj után is jól teljenek a Szigeten töltött napjaid. Nyugodtan indulhatsz bulizni!Dr. LifeOrigoSzigetre fel! Így készül Csobot Adél a fesztiválrahttp://www.life.hu/adelvilaga/20150803-csobot-adel-az-adel-vilaga-sorozatban-megmutatja-hogyan-keszul-a-sziget-fesztivalra.htmlElárulok egy titkot: még soha, egyetlen fesztiválon sem voltam. Ideje ennek véget vetni, és irány az idei Sziget! Így készülődök én, megmutatom. Adél világa--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.