30 év börtön kapott az anya, aki metadont adott kislányának, hogy könnyebben elaludjon

Forrás: Thinkstock -
édesanya metadon gyógyszer heroin börtön kislány bíróság függőség altatás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Courtney Howell korábban heroinfüggőségének kezelésére szedte a gyógyszert, amelyből egyik este 17 hónapos lányának is adott, mert nem akart elaludni. A gyerek belehalt a mérgezésbe.

Sokat sírt és nehezen akart elaludni Courtney Howell 17 hónapos kislánya, ezért a 27 éves utah-i anyuka úgy döntött, metadont tesz a gyerek cumisüvegébe, hogy könnyebben menjen az altatás - írja a The Huffington Post.

A kép illusztráció. Forrás: Thinkstock

A korábban heroinfüggőséggel kezelt Howell azonban túl sok gyógyszert tett a csöppség cumisüvegébe. A kislány belehalt a mérgezésbe.

Mi a metadon?

A Wikipédia szerint a metadon egy hatása lényegében a morfiuméhoz hasonló. Függőséget okoz, az elvonási tünetek azonban csak 2-4 nap múlva jelentkeznek, és sokkal enyhébbek is, ezért alkalmazzák sokszor őket elvonókúrák alkalmával, például heroinfüggők kezelésére.

A 2014 márciusában történt eset ügyében szerdán született ítélet: a bíróság 15 évet adott emberölésért és még 15 évet azért, amiért jogtalanul vényköteles gyógykészítményt adott gyermekének. Howell sokáig tagadta bűnösségét, végül idén júliusban beismerte, valóban ő a hibás gyermeke haláláért.

David Hamilton bíró szerint esélye sem volt a gyereknek, aki metadonfüggőként született, amikor pedig kihívta a mentőket hozzá, nem mondta meg nekik, hogy mit adott előtte a kislánynak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.