Roberto konyhája: Lelket melengető gombás csirkeraguleves

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája gomba csirke leves recept ragu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leves lételeme a mindennapjaimnak, sok kreativitást és odafigyelést igényel mindennap újat alkotni, vagy egy régit újjá és még tartalmasabbá varázsolni. A munkahelyemen mindennap ezt gyakorlom, és szerencsére vannak vendégek... Ezt a gombás csirkeragulevest a vendégeim is kóstolták, és a receptjét most veletek is szeretném megosztani. Ebben az esős időben lelket melengető hatása lesz, majd meglátjátok!
Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg csirkemell, 1×1 centis kockákra vágva
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba felcikkezve
  • 2 szál sárgarépa apró kockákra vágva
  • 2 szál petrezselyemgyökér apró kockákra vágva
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 175 g 20%-os tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 1,5 liter víz vagy húsalaplé

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymát az olajon, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és pirítsuk 2-3 percet. A felkockázott zöldségeket a csirkéhez adva sózzuk és borsozzuk, majd pároljuk 2 percet. Engedjük fel vízzel, és forrás után közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. A kevéske habot, ami majd a leves tetején képződik, távolítsuk el egy kanál vagy szűrő segítségével. Ízesítsük újra sóval és borssal, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, utána közben készítsük el a habarást. A púpozott kanál lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is simára keverjük. A levesből merjünk a habaráshoz két merőkanál levest, és keverjük jól össze, majd adjuk a leveshez, és folyamatosan kevergetve forraljuk 1-2 percet. Tálaljuk, és fogyasszuk egészséggel!

Roberto konyhája: Pillecukros, fehér csokoládés cupcakehttp://www.life.hu/csalad/20150828-rostas-robert-a-life-sefje-pillecukros-fehercsokolades-cupcake-edesseget-keszit.htmlMi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’CsaládOrigoRoberto konyhája: Karamellizált kacsacomb mentás-kapros ágyon, egészben sült juhtúrós lilahagymávalhttp://www.life.hu/csalad/20150813-rostas-robi-a-life-sefja-karamelles-kacsacombot-keszitett-mentas-agyon.htmlAz egész hetem nagy készülődéssel telt, Attila barátomat vártam haza Firenzéből. Sokat beszélgettünk, mit csináljunk, merre menjünk, és persze arról, mit együnk. Amikor kérdeztem, mi is legyen a ''welcome'' vacsora, azt mondta, rám bízza. De azért legyen üde és különleges. Család--Roberto konyhája: Baconos-mogyoróhagymás szűzérme, roston sütve, chilis ringlószilvával http://www.life.hu/csalad/20150806-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-baconos-mogyorohagymas-szuzermet-roston-sutve-chilis.htmlA gyümölcsszezon kellős közepén minden friss, érett és édes! Ezért is gondoltam, miért is ne kombinálnám a szilvát a szűzérmével, és tehetném pikánssá egy kis csilivel. A baconszalonna és a mogyoróhagyma a koronaékszere ennek a receptnek. Annyira üdévé teszi és összhangba hozza ezt az ételt, hogy mámorban úszunk vacsora közben. De ki mást is csábíthatnánk a konyhába ezzel a recepttel, mint a kedvesünket, főleg ha van hozzá egy pohár finom rosé is! Kötényt fel, kést élezz, és indulhat a szeletelés, mert minden csoda a konyhában történik!CsaládOrigoRoberto konyhája: ínycsiklandozó currys csirkeleves http://www.life.hu/csalad/20150729-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-currys-csirkelevest-keszitett.htmlHiába van meleg, számomra elmaradhatatlan egy jó tányér forró leves. Szerencsére a vendégeim is tudják, hogy a melegben sokszor jótékonyabban hat egy forró leves, mint egy hatalmas rántott hús. Ez a leves mindamellett, hogy tele van tápláló zöldséggel és csirkemellel, a curry lelket melengető és keringésjavító hatásaival is kiegészül. Ragadj fakanalat, és vedd birtokba a konyhát!CsaládOrigoRoberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/csalad/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho!Család--Roberto konyhája: Vigyázat, gyümölcs-túladagolás!http://www.life.hu/csalad/20150701-roberto-konyhaja-epres-creme-brulee-torta-recept.htmlEgyszerűen megvadulok a francia édességekért. A macaron egy örök klasszikus, a croissant szintén ikonikus finomság, de talán az ország legfenségesebb édessége mégis a cremé brülée. Az édes, tejszínes csoda a forró nyári napokon sem túlzó vagy nehéz édesség, különösen, ha megbolondítjuk a magyar nyár toplistás gyömülcseivel.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.