Szépek, tehetségesek, testvérek - Hollywood legsikeresebb testvérpárjai

Forrás: AFP/Kevin Winter -
Rooney Mara Maggie Gyllenhaal Liam Hemsworth Kate Mara testvér Owen Wilson szülő Luke Wilson Chris Hemsworth család Jake Gyllenhaal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt évtizedek alatt Hollywood több híres apa-fia, anya-lánya párost kitermelt, gondoljunk csak Judy Garlandra és Liza Minellire, vagy éppen Kirk és Michael Douglasra. Ám az is megesik, hogy egy családban rögtön két gyermeket is tehetséggel áld meg a sors, és a fivérek-nővérek együtt hódítják meg a világot jelentő deszkákat. Nos, ebben a válogatásban most közülük gyűjtöttük össze a legismertebbeket. Jöjjenek a híres testvérpárok! 

Owen Wilson és Luke Wilson

Az idősebbik Wilson fivért valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen ki ne emlékezne az Ünneprontók ünnepe vagy az Én, a nő és plusz egy fő című filmekben nyújtott kissé bugyuta, de szerethető karakterére. Owen Wilson szerelmi életével, futó kalandjaival általában tele van a sajtó, arról azonban, hogy testvéri kötelék fűzi egy másik ismert színészhez, sokáig nem is hallottunk. Pedig ha csak ránézünk a két arcképre, egyértelművé válik, hogy a két férfit bizony rokoni szálak kötik össze. Tény, hogy kettejük közül Owen az ismertebb, azonban Luke Wilson sem panaszkodhat. Az elhagyott szoba, A szuper exnőm vagy például a Doktor Szöszi című filmekben emlékezetes alakítást nyújtott.

Forrás: Northfoto

Jake Gyllenhaal és Maggie Gyllenhaal

Jake 11 éves korától, azaz 1991 óta foglalkozik színészettel. Több kisebb szerep után első főszerepét 1999-ben kapta meg az Októberi égbolt című filmben, de az igazi áttörést végül a Donnie Darko hozta meg neki 2001-ben. Ebben a filmben egy zavart lelkű kamaszt testesített meg, filmbeli nővérét pedig nem más játszotta, mint vér szerinti nővére, Maggie. A testvérpár egyébként valódi filmes családból származik, apukájuk ugyanis Stephen Gyllenhaal rendező, anyukájuk pedig Naomi Foner forgatókönyvíró.

Forrás: AFP/Jason Merritt

Chris Hemsworth és Liam Hemsworth

A Hemsworth testvérek Ausztráliából származnak, és van egy harmadik fivérük is, Luke, aki szintén színész, de hármójuk közül Chris és Liam mondhatja el magáról, hogy már komolyabb sikereket is elért. Chris Hemsworth 2002-ben kisebb televíziós sorozatokban kezdte meg színészi karrierjét, első hollywoodi szerepét pedig 2009-ben a Star Trekben kapta. Az igazi áttörést a 2011-ben készült képregény-adaptáció, a Thor hozta el neki, amelyben ő kapta a főszerepet, majd az ugyanebben az évben készült Hófehér és a vadász című filmben Kristen Stewart és Charlize Theron partnereként tűnt fel. Öccse, Liam inkább a fiatalabb korosztálynak lehet ismerős, a köztudatba ugyanis Az Éhezők viadala filmsorozattal robbant be. Ezen kívül komolyabb szerepei még nemigen voltak.

Forrás: AFP/Kevin Winter

Kate Mara és Rooney Mara

A két nővér eredeti neve: Kate Rooney Mara és Patricia Rooney Mara, a lányok nevében a Rooney valójában az édesanyjuk vezetékneve, de úgy tűnik Patriciának annyira megtetszett, hogy inkább ezt használja saját keresztneveként. Na de elég is a névelemzésből. A fiatalabbik lány, Rooney nevét a nagyközönség A tetovált lány amerikai változatából ismerhette meg, de később a Mellékhatások és A nő című filmekben is játszott, nem is rosszul! Az idősebbik testvér, Kate pedig olyan filmeket tudhat maga mögött, mint Túl a barátságon, Transzcendens vagy A Fantasztikus Négyes.

Forrás: AFP/Jemal Countess

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.