Roberto konyhája: Gyömbéres-narancsos répatorta

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája Narancs gyömbér recept répatorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is finomabb a házi répatortánál, főleg ha van hozzá egy tuti recept. Sokáig kerestem, majd alakítgattam a receptet, hogy könnyed és omlós legyen a tészta. Nemrégiben a 6 éves unokahúgom születésnapján aratott nagy sikert, őszinte mosollyal és zsivajjal jelezték a lurkók, hogy mennyire finom. Ajánlom mindenkinek, hogy nektek is legyen egy szuper répatortareceptetek.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • ½ tk. gyömbérpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Krém:

  • 250 dkg mascarpone
  • 6 dkg porcukor
  • 1db vaníliarúd magja
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
Forrás: Roberto konyhája

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Elkészítés:

A répát hámozzuk meg, és reszeljük le. Keverjük össze a lisztet a darált dióval, és adjuk hozzá a sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat, és verjük a fehérjét kemény habbá. Adjuk a cukrot a sárgájához, és gépi habverővel habosítsuk fel. Fűszerezzük a fahéjjal, a gyömbérrel, adjuk hozzá a puha vajat, és alaposan dolgozzuk össze. Innen már kanállal dolgozzunk: keverjük hozzá a reszelt répát. Dolgozzuk hozzá nagy mozdulatokkal a felvert fehérjét, és keverjük hozzá három részletben a diós-sütőporos lisztkeveréket. Rakjuk a tésztaalapot kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába, reszeljük a tetejére a citrom héját. és 180 Celsius-fokos sütőben 40 percig süssük.

Krém:

Reszeljük a mascarpone sajthoz a narancs héját, és facsarjuk bele a levét. Kaparjuk ki egy vaníliarúd belsejét, és a porcukorral együtt adjuk a mascarpone sajthoz. Alaposan keverjük össze, és hűtsük le.
Mikor a tortánk megsült, rácson hűtsük ki, kenjük meg vastagon a narancsos mascarponekrémmel.

Roberto konyhája: Lelket melengető gombás csirkeraguleveshttp://www.life.hu/csalad/20150911-rostas-robi-a-life-hu-sefje-gombas-csirkeragulevest-keszit.htmlA leves lételeme a mindennapjaimnak, sok kreativitást és odafigyelést igényel mindennap újat alkotni, vagy egy régit újjá és még tartalmasabbá varázsolni. A munkahelyemen mindennap ezt gyakorlom, és szerencsére vannak vendégek... Ezt a gombás csirkeragulevest a vendégeim is kóstolták, és a receptjét most veletek is szeretném megosztani. Ebben az esős időben lelket melengető hatása lesz, majd meglátjátok!CsaládOrigoRoberto konyhája: Pillecukros, fehér csokoládés cupcakehttp://www.life.hu/csalad/20150828-rostas-robert-a-life-sefje-pillecukros-fehercsokolades-cupcake-edesseget-keszit.htmlMi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’CsaládOrigoRoberto konyhája: Karamellizált kacsacomb mentás-kapros ágyon, egészben sült juhtúrós lilahagymávalhttp://www.life.hu/csalad/20150813-rostas-robi-a-life-sefja-karamelles-kacsacombot-keszitett-mentas-agyon.htmlAz egész hetem nagy készülődéssel telt, Attila barátomat vártam haza Firenzéből. Sokat beszélgettünk, mit csináljunk, merre menjünk, és persze arról, mit együnk. Amikor kérdeztem, mi is legyen a ''welcome'' vacsora, azt mondta, rám bízza. De azért legyen üde és különleges. Család--Roberto konyhája: Baconos-mogyoróhagymás szűzérme, roston sütve, chilis ringlószilvával http://www.life.hu/csalad/20150806-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-baconos-mogyorohagymas-szuzermet-roston-sutve-chilis.htmlA gyümölcsszezon kellős közepén minden friss, érett és édes! Ezért is gondoltam, miért is ne kombinálnám a szilvát a szűzérmével, és tehetném pikánssá egy kis csilivel. A baconszalonna és a mogyoróhagyma a koronaékszere ennek a receptnek. Annyira üdévé teszi és összhangba hozza ezt az ételt, hogy mámorban úszunk vacsora közben. De ki mást is csábíthatnánk a konyhába ezzel a recepttel, mint a kedvesünket, főleg ha van hozzá egy pohár finom rosé is! Kötényt fel, kést élezz, és indulhat a szeletelés, mert minden csoda a konyhában történik!CsaládOrigoRoberto konyhája: ínycsiklandozó currys csirkeleves http://www.life.hu/csalad/20150729-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-currys-csirkelevest-keszitett.htmlHiába van meleg, számomra elmaradhatatlan egy jó tányér forró leves. Szerencsére a vendégeim is tudják, hogy a melegben sokszor jótékonyabban hat egy forró leves, mint egy hatalmas rántott hús. Ez a leves mindamellett, hogy tele van tápláló zöldséggel és csirkemellel, a curry lelket melengető és keringésjavító hatásaival is kiegészül. Ragadj fakanalat, és vedd birtokba a konyhát!CsaládOrigoRoberto konyhája: Isteni finom Oreo cupcake - készítsd el gyorsan és könnyedénhttp://www.life.hu/csalad/20150720-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-oreo-kekszes-cupcake-sutit-keszitett.htmlTudtátok, hogy már fehér csokival bevont Oreót is lehet kapni? Én ezen a héten tudtam meg, persze azonnal megkóstoltam, és el is készítettem a hozzá illő sütireceptet. Így született meg ez az isteni finom Oreo cupcake.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.