A táblagép „orosz rulett” a gyerekek kezében

Forrás: AFP/Suzanne Plunkett -
veszély család táblagép gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Richard House vezető pszichológus szerint a táblagépek „ártalmasak” a csemeték fejlődésére nézve, ezért a szülőknek „óvatosnak kell lenniük a katasztrófa elkerülésére”.

A Winchester University korábbi oktatója szerint katasztrofális következményekkel járhat a gyerekek fejlődésére nézve a túlzott táblagép-használat. A Nursery World című szaklapban megjelent értekezése szerint a kicsik kezébe adott kütyük „indirekt és torz” képet nyújtanak a világról.

„Az igazi, emberi kapcsolatokból álló, természetes világ megértése mindenki számára nehéz. A virtuális világ csak még jobban összezavarja a gyerekeket, akik még csak most kezdtek ismerkedni a valódival” – fogalmaz Dr. House.

Forrás: AFP/Suzanne Plunkett

A pszichológus az Amerikai Gyermekorvosok Szövetségének szakvéleményét is megemlítette, miszerint a két éven aluliaknak egyáltalán nem szabadna kijelző elé kerülniük, valamint a nagyobbak technológia-használatát is korlátozni kellene.

Idézte továbbá Dr. Lee Hadlington, a De Montfort University munkatársának véleményét is, miszerint jelenleg még nem világos, mi zajlik le a tudatunkban az ilyen eszközök alkalmazásakor.

„Ha a felnőtteknél ez a helyzet, mi lehet a gyerekeknél, akiknek az agya még korai fejlődési fázisban jár…?” – teszi fel a kérdést Dr. House, aki egyenesen „orosz rulettnek” nevezte a gyerekek táblagép-használatát.

Nem baj, hogy a tini a kortársaira hallgat, sőt!http://www.life.hu/csalad/20150926-nem-baj-hogy-a-tini-a-kortarsaira-hallgat-derul-ki-egy-kutatasbol.htmlA szülői aggodalmakkal ellentétben a kortárs nyomás a tinédzserek körében nem egyértelműen negatív jelenség, amitől tartani kellene. Azok a fiatalok ugyanis, akiknek széles baráti körük van, akikkel szoros kapcsolatot ápolnak, nagy valószínűség szerint kiegyensúlyozottabb felnőttek lesznek. CsaládMár újszülött korban kiderül, kiből lesz pszichopata?http://www.life.hu/csalad/20150911-mar-ujszulott-korban-kiderul-kibol-lesz-pszichopata-egy-uj-kutatas-szerint.htmlSzakemberek szerint már csecsemőkorban meg lehet állapítani, hogy valakiből később pszichopata lesz-e.Család--Nádai Anikó: "Ez tesz engem igazán boldoggá" - őszinte vallomáshttp://www.life.hu/csalad/20150819-nadai-aniko-a-szules-utan-elarulta-hogy-attol-a-legboldogabb-amennyire-parja-buszke-kozos.htmlNádai Anikó nemrég született kisbabájával a kezdeti nehézségek után minden rendben van, már haza is engedték őket a kórházból. Család--Körülmetélték, majd férjhez adták a kenyai kislányt (18+)http://www.life.hu/csalad/20150816-korulmeteltek-majd-ferjhez-adtak-a-kenyai-kislanyt-a-most-14-eves-kenyaban-elo-damaris-monty-t.htmlA most 14 éves, Kenyában élő Damaris Montynak három évvel korábban mindenféle érzéstelenítés nélkül csonkították meg nemi szervét rokonai beleegyezésével. A lány túlélte a szörnyű procedúrát, de azt mondja, ha előre tudta volna, mi vár rá, elmenekült volna.Család--Vilmos herceg nem akar több gyerekethttp://www.life.hu/csalad/20150814-vilmos-herceg-nem-akar-tobb-gyereket-pedig-korabban-arrol-szoltak-a-hirek-hogy-jon-a-harmadik.htmlA korábbi hírek még arról szóltak, hogy a hercegi pár a harmadik babát tervezi, de a legfrissebb értesülések szerint Vilmos meggondolta magát. No, nem azért, mert besokallt a gyereksírástól vagy gyerekneveléstől, hanem azért, mert félti Katalin hercegnét.Család--Kiborult a brit királyi család – a kis György fotói verték ki a biztosítékothttp://www.life.hu/csalad/20150814-kiborult-a-brit-kiralyi-csalad-a-kis-gyorgy-fotoi-vertek-ki-a-biztositekot.htmlFelszólította a világsajtót a brit királyi család: ne közöljék a György hercegről engedély nélkül született fotókat. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.