Állásinterjúra mész? 3 szett, amiben tökéletes lesz a megjelenésed

fashion week állásinterjú munkakeresés álláskeresés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre megvan álmaid állása, olyan, mintha rád szabták volna, de hátravan még az interjú? Az első benyomás mindig nagyon fontos, és ugyan munkahelytől függ, de ma már nem kell feltétlenül ragaszkodnod a fekete szoknya-fehér blúz kombóhoz. Íme, nyerő szettek őszi állásinterjúra - hozd ki magadból a legjobbat!

Mit mond a szakértő?

Szemes Nóra személyi stylist gyakran készít fel embereket állásinterjúra. A szakértő szerint vannak alapszabályok, amiket érdemes betartani, de felhívja a figyelmet az egyértelműnek tűnő dolgokra is. Sokan ugyanis még mindig képesek lepattogzott körömlakkal, zsíros hajjal interjúra menni. „Az állásinterjúk kapcsán nem lehet általánosítani; attól függően kell felöltözni, hogy mely területen szeretnénk dolgozni, ott mi az elvárt, és ha ez megvan, akkor ahhoz képest lehet egy fokkal elegánsabb szettet választani.

Forrás: Thinkstock

Ha például valaki grafikusnak jelentkezik, valószínűleg pólóban és farmerben dolgozik majd, akkor felesleges kiskosztümben interjúzni.

Hogy melyek a tiltólistás holmik?

Minden, ami túl sok. Ha a pszichológiai részét nézzük, nekünk a leendő főnöknél kell bevágódni, az pedig ritka, hogy egy nagyon erős karakterrel az elején tudnak mit kezdeni. Persze ha van ott ismerősünk, akkor mindig lazább a helyzet, de teljesen ismeretlenül érdemes mindent kerülni, ami túlzó. Persze itt is van kivétel: ha a divatszakmában dolgozunk, ott kár visszafogni magunkat!

Az erős sminket érdemes kerülni,

csak úgy, mint a nagyon csicsás körmöket, a szexi miniszoknyát, a mély dekoltázst. Ha valaki szép, akkor sem kell feltétlenül csak a külsőre építeni.

Forrás: Thinkstock

És nagyon fontos az alapvető ápoltság: a hajunk legyen frissen mosott, a kezünk ápolt, ha lakkozott a körmünk, az legyen igényes. Törekedjünk a jó benyomásra!

Interjúra készülsz? Íme, 3 szett, ami bizosan beválik!

Ha maradnál a klasszikus párosnál

A fekete-fehér ugyan nagyon megszokott választás, tönbnyire azonban mindenki kedveli. Most egyébként is hódít a maszkulin stílus - egy fekete öltönynadrág blúzzal remek választás.

1. H&M 6990 forint 2. Stadivarius 8995 3. Promod 29.95 euró 4. Vagabond 110 euró 5. Qudo

Modern és csajos

Ha lazább munkára jelentkezel, nyugodtan válassz 1-1 érdekes darabot, trendi kiegészítőt!

1. Swarovski 26.900 forint 2. H&M 12.990 forint 3. Zara 4995 forint 4. Vagabond 130 euró 5. Toms Pig Shoes 27.990 forint

Farmer-póló, csak csinosan!

Ez a duó egy jó blézerrel nagyon sok helyen megállja a helyét, ráadául biztosan nem érzed benne magad kényelmetlenül!

1. Levi's 2. Pandora 16.990 forint 3. The Béta Version 120 euró 4. H&M 3990 forint 5. Zara 17.995 forint 6. F&F 7900 forint

Támogatott tartalom

Superwoman-önéletrajzok jópontjai és bukói: Ragadd meg a HR-est!http://www.life.hu/karrier/20151001-ilyen-a-jo-oneletrajz-hibak-es-jopontok-hr-szemmel-igy-keszitsd-el.htmlHa az ember lánya beüti a Google-be az élet egyik nagy kérdését, mégpedig, hogy milyen a jó önéletrajz, közel kétszázezer cikket talál arról, hogyan érdemes összeraknia az álom-CV-jét. HR-esek fedik fel, mely hibákra ugranak, vállalatigazgatók adnak tippeket, ők miként jártak el annak idején, fejvadászcégek osztják meg tapasztalataikat, pozitív és negatív példákat sorolva. Nem csoda hát, hogy munkakereső beijed a rá leselkedő veszélyektől, és tart az előre kihelyezett csapdáktól, melyek közül egy-kettőbe akarva akaratlan, de úgyis belesétál...Karrier--Király L. Norbi: "Azt hitték, az érettségi után továbbtanulok..."http://www.life.hu/karrier/20151001-volgyesi-gabi-es-kiraly-l-norbi-szerepeirol-munkairol-es-vagyairol-beszelt.htmlÉdesanya, jogász, énekesnő, szerető feleség, szupersztár egy személyben. Völgyesi Gabi mindegyik szerepében szívesen tetszeleg, ahogy Király L. Norbi is, aki még azt is elárulta, hogy milyen elvárások voltak vele szemben az érettségi után. Karrier--Fizetett luxusmunkák – A világ legjobb állásaihttp://www.life.hu/karrier/20150928-a-vilag-legjobb-allasai-a-luxusrol-es-a-szorakozasrol-szolnak.htmlNincs koránkelés, nincs stressz, se alacsony fizetés, helyette szórakozhatsz, luxuskörülmények között élheted a mindennapokat, ráadásul jó pénzt vihetsz haza. Elképesztő, de van ilyen – csak nagyon szerencsésnek kell lenni! KarrierThinkstock10 zseni tinédzser: ők tették jobbá a világothttp://www.life.hu/karrier/20140102-10-zseni-tinedzser-akik-jobba-tettek-a-vilagot-2013-ban.htmlVannak, akik sokat tesznek azért, hogy a világ jobb hely legyen és vannak, akik még többet. De a legnagyobb elismerés azoknak jár, akik úgy tették mindezt 2013-ban, hogy még fel sem álltak az iskolapadból. Íme, a világ 10 legtehetségesebb tinédzsere. Karrier--Sztárok, akiket messze elkerülnél a munkábanhttp://www.life.hu/karrier/20140110-vilagsztarok-akikkel-nem-szeretnel-egyutt-dolgozni.htmlSzeretjük őket a filmvásznon vagy a rendezői székben ülve, de közelebbről megismerve személyiségüket és fura munkastílusukat, picit kiráz majd a hideg néhány celebtől.Karrier--5 dolog, amivel hatékonyabbá teheted az otthoni munkáthttp://www.life.hu/karrier/20150827-ezzel-az-ot-dologgal-jobba-teheted-az-otthoni-munkaval-toltott-napokat.htmlRugalmasabb munkaidő, több szabadidő, saját időbeosztás. Kecsegtetően hangzik, nem igaz? Mint sok dolognak, az otthoni munkának is megvannak a maga hátulütői. A Life.hu összegyűjtött 5 dolgot, amellyel hatékonyabbá tehető az otthoni munkavégzés.Karrier--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.