Szívszorító! Imádják egymást a szétválasztott magyar ikrek

Forrás: Thinkstock -
rendellenesség ikrek szétválasztás terhesség lézeres beavatkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sámson és Zoárd ma már kicsattannak az egészségtől, pedig édesanyjuk pocakjában az egyiküknek hajszálon múlt az élete.

A csöppségeknél ritka rendellenesség, az úgynevezett iker-iker transzfúziós szindróma lépett fel. Ez azt jelenti, hogy míg a kicsik anyjuk hasában növekednek, egyikük szinte mindent „felfal" a másik elől, egészen pontosan vért vesz el testvérétől. A rendellenesség miatt az egyik túl nagy lesz, a másik viszont visszamarad a fejlődésben. Ha elmarad a gyors beavatkozás, a magzatok 90%-a még a méhen belül életét veszti, de ha megszületnek, akkor is valószínű, hogy betegek lesznek. Édesanyjuk, Tímea a sorsdöntő pillanatban meghozta élete talán legkeményebb döntését, és egy bravúros lézeres beavatkozással elválasztották az összefonódott ereket – írja a Blikk, ahol a kicsikről készült fotót is megnézheted.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

„Zoárd volt a nagyobb a pocakomban, és most is ő eszik többet. Körülbelül egy kilogrammal nehezebb Sámsonnál" – mesélte Tímea, aki férjével a napokban ünnepelte a kicsik első születésnapját. „Imádják egymást, ahogy felébrednek, már keresik is a másikat"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.