A gyerekedért te is elindulnál - Szíriai menekült gyerekek megrázó fotói

halál polgárháború gyerekek menekült menekültek család Szíria bombázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma a gyerekek számára az egyik legveszélyesebb hely a világon Szíria. 5,6 millió szír gyermeket érint az a katonai konfliktus, amely közel 5 éve tart és formálja a családok és gyermekek mindennapjait.

Minden egyes nappal kevesebb biztonságos hely marad a polgárháború sújtotta Szíriában. 2011, a kormányellenes felkelés óta szinte mindennaposak a bombázások, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának adatai szerint mára 240 ezer fölé emelkedett a civil áldozatok száma, amiből mintegy 12 ezer gyermek. Elképesztő számok. Ezek után talán érthető, hogy naponta átlagosan 45 ezer ember kényszerül elhagyni hazáját, a menekültek több, mint fele pedig 18 éven aluli. Étlen, szomjan, kisbabákkal a kézben, több hónapnyi gyaloglást vállalva vágnak neki az útnak egy szebb, boldogabb és ami fontos, biztonságosabb jövő felé.

Nézd meg galériánkat a viszontagságos útról!

/1510/A_gye2015107142250

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.