Kiderült: karácsonykor van a legnagyobb esélye a teherbeesésnek

Forrás: Thinkstock -
karácsony fogantatás terhesség terhesszex gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Decemberi fogantatás esetén nagyobb a siker esélye – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a szeptemberi szülések gyakoriságának evolúciós oka lehet.

A szakértők 52 millió terhességet kísértek figyelemmel 12 év alatt, és a végén kimutatták, hogy a decemberi fogamzás jár a legnagyobb élveszületési eséllyel. Emiatt a pároknak tartózkodniuk kellene a próbálkozástól a nyári hónapokban – állítják az amerikai Indiana Egyetem munkatársai.

A kutatást vezető Dr. Paul Winchester gyermekorvos kifejtette, hogy a decemberben és a januárban teherbe eső kismamák jutnak a legtöbb napfényhez várandósságuk utolsó szakaszában, ami megemeli a D-vitamin szintjüket.

Forrás: Thinkstock

A júniusban teherbe esők viszont kockázatnak vannak kitéve az első trimeszterben, mivel több vegyszerekkel kezelt friss zöldséget és gyümölcsöt ehetnek.

A kutatócsoport hangsúlyozta, hogy szeptemberben születik a legtöbb gyerek – sokkal több, mint bármikor máskor az évben.

Ez a tendencia akkor is fennállt, amikor mesterséges megtermékenyítési ciklusokat vettek górcső alá, tehát a pároknál külső tényező is befolyásolta a próbálkozás időpontját. Ehhez 433 764 lombik-ciklust vizsgáltak meg, és a végén kiderült: a december és február közötti beültetések 4 százalékkal nagyobb eséllyel járnak sikerrel a júniusiakhoz képest.

Dr. Winchester elmondta, hogy a szeptember azért ideális a szülésre, mert akkor friss a termés, még jó az idő, és a baba megerősödhet a hideg téli hónapok előtt.

Liptai Claudia összeköltözött szerelmévelhttp://www.life.hu/csalad/20151031-liptai-claudia-osszekoltozott-szerelmevel-pataki-adam-cukrasszal.htmlMár hónapok óta nagy a szerelem Liptai Claudia és új párja, Pataki Ádám cukrász között. Úgy tudni, a férfi már oda is költözött a csinos műsorvezetőnőhöz. Család--Sarka Kata ismét férjhez megyhttp://www.life.hu/csalad/20151031-sarka-kata-ismet-ferjhez-megy-hajdu-peterhez.htmlSarka Kata és Hajdú Péter azt tervezik, hogy hamarosan ismét kimondják egymásnak a boldogító igent. Család--Détár Enikő: "Gigi megfizette a tanulópénzt"http://www.life.hu/csalad/20151030-detar-eniko-lanya-rekasi-eszter-kieseserol-beszelt.htmlA gyönyörű színésznő elárulta, Rékasi Károllyal nem akartak beleavatkozni lányuk döntésébe, aki nemrég a Hungary's Got Talentben próbálta ki magát. Szerinte a kudarc, amit most Gigi átélt, egyszer a hasznára válik majd. Család--Tudatosan vagy ész nélkül - Te hogy vásárolsz?http://www.life.hu/csalad/20151029-igy-vasarolj-tudatosan-figyeld-az-akciokat-kuponokat.htmlÉletünket áthatják a reklámok, amerre csak lépünk vásárlásra, fogyasztásta buzdítanak bennünket - ebben a felgyorsult, impulzív környezetben ember legyen a talpán, aki tudatosan, terv szerint tudja élni a mindennapjait. A tudatos vásárlás a mai világ egyik legnagyobb kihívása, amire ha kellő figyelmet fordítunk, akár több ezer forint is a zsebünkben maradhat. Nem hiszed? Okulj videónkból!CsaládKiköpött apja Heath Ledger 10 éves lányahttp://www.life.hu/csalad/20151029-heath-ledger-elhunyt-szinesz-lanya-matilda-egyre-jobban-hasonlit-apukajara.htmlMatilda napról napra egyre jobban hasonlít a tragikusan elhunyt színészre. CsaládNorthfotoBorzasztó! Földhöz csapta kisgyerekét az apa, így ölte meghttp://www.life.hu/csalad/20151029-foldhoz-csapta-kisgyereket-igy-olte-meg.htmlHároméves gyerekét gyilkolta meg egy ohiói férfi. Elképesztő kegyetlenséggel végzett a kislánnyal. CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.