Hétéves kisfiú viseli gondját lebénult édesapjának

Forrás: AFP -
Kína kisfiú gondozás édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A te szíved is meghasad egy kicsit, ha elolvasod az alábbi történetet. Ou Tongming, a 37 éves kínai férfi súlyos gerencsérülést szenvedett, deréktól lefelé megbénult. Azóta hétéves kisfia viseli gondját.

2013-ban, egy építkezésen sérült meg Ou Tongming gerince annyira súlyosan, hogy deréktól lefelé megbénult. Nagyon szegény családja próbált összeszedni pénzt gyógyszerekre, de nem hatottak. A férfi felesége hirtelen megszökött, magával vitte hároméves lányukat, de fiukat otthagyta Tongminggel. Azóta nem hallottak az asszony felől. A csupán hétéves fiú viseli ágyhoz kötött apja gondját azóta. A Daily Mail is beszámolt a szomorú történetről, ott képeket is láthatsz róluk.

Képünk illusztráció Forrás: AFP

A gyerek minden reggel 6-kor kel, hogy megetesse apját, mielőtt elindul az iskolába. Maga tanult meg rizst főzni, és zöldségeket vásárolni a piacon. Az iskolai ebédidő alatt mindig hazarohan, hogy újra megetesse édesapját. Az apa már azon is gondolkodott, hogy öngyilkos lesz, hogy fiának ne kelljen miatta szenvednie, de nem akarja, hogy árván maradjon a gyerek.

A kisfiú iskola után fémet gyűjt, hogy 20 yuant, azaz nagyjából 1000 forintot kereshessen vele naponta. Ezen kívül havonta 13 000 forintnyi összeget kapnak az államtól támogatásul, ennyiből élnek meg ketten.

A szomszédok próbálnak segíteni nekik, ahogy tudnak, de a környéken lakók mind mélyszegénységben élnek. A helyi újságoknak elmondta a kisfiú, hogy édesapjának gyógyszerekre lenne szüksége, de nincs rá pénzük. Hozzátette, nagyon várja már, hogy felnőjön, és pénzt kereshessen, mert nem tudna édesapja nélkül élni.

Remélhetőleg elterjed a gyerek története, és hamarosan pénzhez juthatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.