Roberto konyhája - Zöldborsókrémleves rokforthabbal

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája leves recept zöldborsó rokfort
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten, csütörtökön készítettem el szerintem sokszázadszor ezt a levest, Gabi és Borsó barátnőm kérésére. Ők állandó vendégeim a kávézóban, és már az előző héten lefixáltuk, hogy mikor és hogyan lesz a nagy nap. Elsőként érkeztek délben, hatalmas adagot kaptak, és a végén Gabi odaszólt: "Robikám, ezt a levest csinálhatnád mindennap!" és jó nagyot nevettünk. 

Nekem ez az igazán nagy elismerés, amikor a jól ismert ételemet soha nem unják meg a vendégeim. Elronthatatlan leves és nagyon különleges. Készítsd el fetahabbal is, mert szuperzseniális!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 40 dkg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg rokfort sajt
  • só, bors

A megtisztított vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és kezdjük el olajon pirítani. Közben folyamatosan adagoljuk a hozzávalókat. A fokhagymagerezdeket a kés lapjával zúzzuk össze, és adjuk a hagymához, majd hagyjuk pirulni, hogy az illóolajok kiszabaduljanak. Ezek után jöhet a zöldborsó, amit gyakori kevergetés mellett, lefedve pároljunk 4-5 percig.

Roberto konyhája

Ínycsiklandó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Utána öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és amikor felforrt, adjuk hozzá a megtisztított, kockákra vágott burgonyát. Ezután lassú tűzön főzzünk mindent puhára 15-20 perc alatt. Közben fejezzük be az ízesítést is sóval és a borssal. Ezek után botmixerrel alaposan pépesítsük le, közben adjuk hozzá a tejet. A borsó héját alaposan meg kell dolgozni, hogy a levesünk krémes állagot kapjon. Kapcsoljuk le a tűzhelyet alatta, és adjunk hozzá 1,5 dl tejszínt, majd dolgozzuk el a botmixerrel. Most jön a montírozás. A tűzről levett levesünk tetejére vajdarabokat rakunk, hogy ne bőrösödjön meg, és lefedjük a tálalásig.

Készítsük el a rokforthabot egyszerűen és könnyedén!

A botmixer magas falú részébe morzsoljuk bele a rokfort sajtot, és öntsük hozzá a maradék 1 dl tejszínt és egy csipetnyi durvára darált borsot. Majd a botmixerrel dolgozzuk krémes habbá 2-3 perc alatt, és rakjuk a hűtőbe 15 percre.

Tálaláskor kanalazzuk a habot a leves tetejére, és élvezzük a mennyei ízeket! Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Roberto konyhája: Körtés Charlotte-tortahttp://www.life.hu/csalad/20151116-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kortes-charlotte-tortat-keszit.htmlAmint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg, és vaníliakivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem, és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam! Család--Roberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoRoberto konyhája: Pulykaburger narancsos hagymalekvárral, házi steakburgonyávalhttp://www.life.hu/csalad/20151106-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-hazi-hamburgert-keszit.htmlA borús, őszi időjárás kicsit naposabbra fordult, itt az idő hát egy utolsó nagy hamburgerpartihoz! Ha igazán maradandót akarsz alkotni, szánj rá egy kevéske időt, és A-tól Z-ig készíts magad mindent. Család--Roberto konyhája: Gyömbéres-narancsos répatortahttp://www.life.hu/csalad/20150925-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gyomberes-narancsos-repatortar-keszit-recept.htmlNincs is finomabb a házi répatortánál, főleg ha van hozzá egy tuti recept. Sokáig kerestem, majd alakítgattam a receptet, hogy könnyed és omlós legyen a tészta. Nemrégiben a 6 éves unokahúgom születésnapján aratott nagy sikert, őszinte mosollyal és zsivajjal jelezték a lurkók, hogy mennyire finom. Ajánlom mindenkinek, hogy nektek is legyen egy szuper répatortareceptetek. Család--Roberto konyhája: Baconos-mogyoróhagymás szűzérme, roston sütve, chilis ringlószilvával http://www.life.hu/csalad/20150806-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-baconos-mogyorohagymas-szuzermet-roston-sutve-chilis.htmlA gyümölcsszezon kellős közepén minden friss, érett és édes! Ezért is gondoltam, miért is ne kombinálnám a szilvát a szűzérmével, és tehetném pikánssá egy kis csilivel. A baconszalonna és a mogyoróhagyma a koronaékszere ennek a receptnek. Annyira üdévé teszi és összhangba hozza ezt az ételt, hogy mámorban úszunk vacsora közben. De ki mást is csábíthatnánk a konyhába ezzel a recepttel, mint a kedvesünket, főleg ha van hozzá egy pohár finom rosé is! Kötényt fel, kést élezz, és indulhat a szeletelés, mert minden csoda a konyhában történik!CsaládOrigoRoberto konyhája - Álmodd magad a sütimennyországba, a kávés cupcake az új őrület!http://www.life.hu/csalad/20150714-roberto-konyhaja-kaves-cupcake-recept.htmlNem csak a kávé szerelmeseinek ajánlom ezt a mennyei sütemény receptet, hanem mindenkinek, aki egy kis ízizgalomra vágyik! Ragadj fakanalat, süss egy finom kávés mámort, és hívd át a barátokat, hogy megoszthasd velük! Annyira könnyű elkészíteni, nagyon finom és abbahagyhatatlan!CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.