Csalások és lebukások a szerencsejátékok történetében

Forrás: Thinkstock -
szerencsejáték nyeremény lottó priceless otthon csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberi kreativitás nem ismer határokat - ám ez a kreativitás nem minden esetben áll a jó ügy szolgálatában. A következőkben összegyűjtöttük a legemlékezetesebb szerencsejáték csalások és csalási kísérletek történeteit.

Csalás a lottó hajnalán

Az ötös lottó mai formájában 1957-ben alakult ki, ezután három évvel pedig máris megpróbálkoztak az első nagyobb csalási kísérlettel. Anno a szelvényfeldogozást kézzel végezték, így eshetett meg, hogy

egy úriember a "telitalálatos" szelvényét utólag, a sorsolást követően csempészte be a feldolgozásra váró lottók közé.

Egy valamire azonban nem gondolt: a nyerő tikett második és harmadik részének ott kellett volna lennie az ellenőrző szelvények között, azokat viszont elzárva tartották egy külön szekrényben. Mivel a férfi nem sejtette, hogy csalása nem teljes, boldogan jelentkezett nyereményért. Jutalmul azonban nem milliókat kapott, hanem börtönbüntetést.

Forrás: Thinkstock

London ostroma

Nagyjából 10 évvel ezelőtt járták be a világsajtót a "sikkes és csodaszép" magyar nőről és két szerb társáról szóló botrányos hírek. A banda 1,3 millió fonttal távozott London egyik legelegánsabb luxushoteljének rulettasztalától. A csalók a biztonsági kamerák felvétele szerint lézerszkennerrel és mikroszámítógéppel számolták ki a nyerőszámokat úgy.

A háromtagú banda az első este százezer, a másodikon 1,2 millió fontot nyert.

Bár a kaszinó kifizette a nyereményt, a biztonsági kamerákkal készült felvételek újranézése után feljelentést tettek a rendőrségen.

Darabokra tépett milliók

2002-ben egy agyafúrt, alföldi tanyán lakó férfi próbált túljárni a Szerencsejáték Zrt. eszén.

A férfi azt állította, hogy az öttalálatos szelvényét gyermeke véletlenül széttépte, majd kidobta a szemétbe, de mikor megtudta, hogy a lottó nyerő volt, gyorsan kikukázta és összeragasztotta.

A Szerencsejáték Zrt. megvizsgálta a szelvényt, amelyről kiderült, hogy több különböző darabból ragasztották össze és a vonalkódja sem volt érvényes. Mivel a férfi továbbra is kiállt az igazáért, azt tanácsolták neki, hogy nyújtson be nyereményigénylést a társaságnak, amire végül nem volt hajlandó. Lehet az a nem mellékes körülmény rettentette el, hogy ha kiderül a manipuláció, akkor nagyértékű csalás miatt eljárást indíthattak volna ellene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.