5 dolog, amit a hálás emberek másképp csinálnak

Forrás: Thinkstock -
boldogság elégedettség öröm tanulás hála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A boldog emberek hálásak – a hála pedig igenis tanulható. A Life.hu összegyűjtötte, melyek azok a dolgok, amelyeket az elégedett emberek másképp csinálnak.

1. Írnak


Több kutatás is alátámasztotta már a tényt, miszerint az írás valóban felér egy terápiával: segít, hogy életünk azon részeire összpontosítsunk, amelyeken még esetleg akad valamilyen javítanivaló. Próbálj meg minden nap tollat ragadni, és papírra vetni, mi foglalkoztat, és miért lehetsz hálás!

2. Elfogadják az élet negatív oldalát is


Bár az öröm és az elégedettség pozitív érzés, az élet nem csupán ezekből áll. Ahhoz, hogy megtapasztald a jó dolgokat, a rosszakat is át kell élned. Ne félj az akadályoktól, és gondolj rájuk kihívásként: később éppen ezekre fogsz hálával visszagondolni, mivel nélkülük nem fogsz ott tartani, ahol majd éppen leszel.

Forrás: Thinkstock


3. Időt áldoznak szeretteikre


A hálás emberek tudják, hogy egyedül nem jutottak volna el oda, ahol tartanak. Erősítsd emberi kapcsolataidat azzal, hogy minőségi időt töltesz szeretteiddel, és add tudtukra, mennyire hálás vagy nekik és azért, hogy vannak neked!

4. Örülnek az apró dolgoknak


Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli – tartja a mondás. Gondold át, hogy milyen apróságok öntöttek el aznap boldogsággal: hogy a buszsofőr miattad várt még pár másodpercet az indulással, hogy kedvesen szolgált ki az eladó, vagy mekkora örömmel fogadott téged kedvenc négylábúd otthon. Ugye, hogy máris másképpen érzed magad?

5. Sportolnak


Segít a stressz kezelésében, kitisztul a fejed, miközben az egészségedért is teszel. Megannyi érvet sorakoztattak már fel a mozgás mellett, a hálás emberek pedig tudják, mennyire sokat jelent lelki jólétük megőrzésének heti pár alkalom, amelyet sporttal töltenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.