Szanaszét alázták a nőt, aki nem akar gyereket

Forrás: Instagram/ Holly Brockwell -
szülés alázás támadás gyerekvállalás sterilizálás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 29 éves Holly Brockwell a BBC-nek nyilatkozott arról, miért nem szeretne soha életében gyereket szülni. Számított rá ugyan, hogy felborzolja a kedélyeket a nyilatkozata, de ekkora támadáscunamira nem volt felkészülve.

Az interjúban Holly hosszasan magyarázta, miért is nem szeretne gyereket vállalni, majd azt is elárulta, hogy sterilizáltatni szeretné magát. „Semmi sem vonz abban, hogy létrehozzak egy új életet. Egyszerűen nem érdekel a lehetőség” – mondta a nő, akit saját bevallása szerint senki sem ért meg. Sőt, egyből ítélkeznek felette: általában szánalommal vagy leereszkedően hallgatják végig.

Holly Brockwell Forrás: Instagram/ Holly Brockwell

„De, hát miért nem? Mindig ez az első kérdés, de erre igazából nincs jó válasz. Mert, ha azt mondod, azért mondasz le a gyerekről, mert úgy érzed, nem lennél jó szülő, azzal vágnak vissza, hogy "á, az elején mindenki ezt érzi". Ha azért, mert nem hiszed, hogy valaha elég pénzed, időd és energiád lesz gyereket nevelni, legyintenek és hozzád vágják "majd megoldod". És a kedvencem: ha a karrieremre hivatkozom, rögtön azzal jönnek, hogy nincs nálam önzőbb lény a világon” – mondta a lány, aki nemrég azt is eldöntötte, sterilizáltatja magát.

Elmondása szerint nem szeretne abba a hibába esni, mint édesanyja, aki szintén nem akart gyereket, de a férje miatt mégis belement a dologba. „Épp ezért kell a műtét. Hogy később se engedhessek majd az érzelmi zsarolásnak” – mondta Holly, aki rendszeresen falakba ütközik a tervezett műtét miatt. „Egész egyszerűen nevetségesnek tartom, hogy arról, akar-e valaki gyereket, már 16 évesen dönthet, de arról, hogy nem, még 29 évesen se.”

Az interjú megjelenését követően rengeteg támadás érte a lányt. Twitter fiókja teljesen megtelt a háborgó és gonoszkodó kommentekkel, ami miatt egy időre fel is függesztette közösségi oldalát. 36 óra kényszerpihenő után azonban visszatért, mondván: nem akarja, hogy azt higgyék, nyertek.

Gyermektelenül, boldogan - Hírességek, akik lemondtak az anyaságról

Bármennyire nehéz is ezt ma még a legtöbb embernek elfogadni, vannak nők, akik nem akarnak gyereket. Soha, semmilyen körülmények között. Ezen nők döntése mögött megannyi ok és érv húzódhat - amelyeket egyébként az elképedt, kérdezősködő ismerősöknek újra meg újra el kell magyarázni -, a választás azonban minden esetben a nők magánügye. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.