Szerencsétlen szerencsések - A kidobott szelvény

szelvény lúzer nyeremény lottó priceless otthon lottónyeremény szerencse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem elég jól tippelni, meg is kell tudni tartani a szerencsét! Az alábbi majdnem szerencsésekkel jól kitolt a sors: a milliók helyett csak kétségbeesés és bizonytalanság lett a jutalmuk.

Dőzsölés helyett jótékonykodás

A kaliforniai Rosemead város egyik szupermarketében vásárolták azt a lottószelvényt, amely tulajdonosának egymillió dollárt, azaz 288 millió forintot hozott a konyhára. Vagyis hozott volna, ugyanis az állítólagos nyertes nem tudta igazolni, hogy tényleg ő vásárolta a szelvényt. A férfi az állítása szerint elhagyta, és nem sikerült a 180 napos határidő lejártáig megtalálnia.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Bár a bolt biztonsági kamerája rögzítette, amikor a férfi megvette a nyertes szelvényt, az nem számított elégséges bizonyítéknak. A California Lottery szabályzata ugyanis kimondja: csak a szelvény ellenében adják oda a nyertesnek a neki járó pénzt.

A milliós nyereményt végül a kaliforniai állami iskoláknak utalták át.

A mindentudó jegyzetfüzet

Minden idők legnagyobb brit lottónyereményét vehette volna fel egy brit nyugdíjas, ha megtalálta volna a cetlit. Az EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójáték halmozódó főnyereménye már 113 millió fontnak (37 milliárd forint) megfelelő összegre rúgott, amikor az október 8-ai húzásra végre valaki megjátszotta a nyertes számokat. A játék nagy-britanniai szervezője bejelentette, hogy a nyertes szelvényt Nagy-Britanniában vásárolták, és ez az eddigi brit lottófőnyeremény-rekord. A pénzért jó ideig nem jelentkezett senki, mígnem egy nyugdíjas hölgy, aki a közép-angliai Coventry városában lakott, be nem jelentette, hogy övé a nyeremény, csak éppen a szelvény nincs meg. A hölgy elmondta, hogy

a cetlit valószínűleg férje dobta ki a szemétbe, és onnan tudja, hogy övé a nyeremény, mert egy jegyzetfüzetbe mindig felírta a megjátszott számokat.

Szelvény nélkül azonban nem kaphatta meg a jutalmát.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Reménytelenül

Egy connecticuti férfinak 253 millió dollár, azaz több mint 53 milliárd forint üthette volna a markát, ha talál valamilyen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy tényleg megvette a nyertes számokkal kitöltött szelvényt. A majdnem nyertes visszament abba az üzletbe, ahol a szelvényt vette, hátha tudnak segíteni neki a bizonyíték előkerítésében, ám így sem jutott előrébb. A szerencsejátékot bonyolító cég csak azt erősítette meg, hogy a nyertes szelvényt a férfi megyéjében adták fel, ám szelvény nélkül nem fizették ki a jutalmat.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.