Őrangyalok igenis léteznek - Emberek, akiknek hajszálon múlt az életük

túlélő priceless otthon baleset tragédia szerencse őrangyal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon léteznek őrangyalok? Vagy létezik valamilyen magasabb szintű erő, aki mindenkinek a sorsát előre megírta és irányítja? Ha a kérdésekre ma még nincs is biztos válasz, számtalan olyan történet kerül napvilágra, amikor valaki halálos veszélyből menekült meg - "angyala" segítségével.

Egy olimpiai bajnok szerencséje

Alain Bernard, a kétszeres olimpiai bajnok francia úszó idén tavasszal csak a szerencsének köszönhette, hogy életben maradt. Alainnek is a két, Argentínában összeütközött helikopter egyikén kellett volna utaznia, amely balesetben tíz ember, köztük három kiváló francia sportember is életét vesztette. Az 50 és 100 méteres gyorsúszásban korábban világcsúcstartó Alaint a súlyeloszlás miatt végül arra kérték, hogy egy később induló harmadik helikopterre szálljon fel. Mivel a legendás úszó így cselekedett, "csak" a helyszínre érkező első szemtanúk egyikeként kényszerült átélni a tragédiát.

Forrás: AFP/Charly Triballeau

Egy család, aki megúszta a tragédiát

Barry és Izzy Sim kisbabájukkal együtt utaztak volna Kuala Lumpurba a tavaly Ukrajna felett lelőtt repülőgépen. A családnak felfoghatatlan szerencséje volt: becsekkolásnál tudták meg, hogy már nem fértek fel az MH17-es járatra, és csak egy későbbi KLM-járattal tudnak továbbutazni. Az MH17-es repülőgép 298 emberrel a fedélzetén az orosz-ukrán határ közelében zuhant le. "Amikor hallottam a tragédiáról, rosszul lettem. Görcsbe rándult a gyomrom, és erősen dobogott a szívem. Valaki fentről vigyázott ránk" – mondta Barry a BBC-nek.

Forrás: Youtube

Akit homlokon csókolt a pápa

Massimiliano Natalucci nyolcéves volt, mikor II. János Pál pápa homlokon csókolta - a családja szerint ennek köszönhető, hogy a férfi még ma is életben van. Massimiliano 1985-ben édesapjával vett részt azon az ominózus Juventus-Liverpool focimeccsen, ahol az angol szurkolók rátámadtak az oldalszektorban ülő olaszokra, akik amikor menekülni kezdtek, a rossz állapotban lévő stadion oldalfala leomlott. A tragédiában 39-en, többségükben olaszok haltak meg. Massimilianóra a párizsi mészárlás idején is vigyázott az őrangyala: a 45 éves férfi a Bataclan klubban nézte az Eagles of Death Metal koncertjét, amikor rájuk törtek a fegyveresek. A férfi apja elmondta, Natalucci három méterre volt a merénylőktől, és bár neki nem esett baja, a vele levő barátjának meglőtték a vállát, és meg kellett műteni.

Forrás: Facebook/Max Natalucci

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.