A hálózat csapdájában - Netes kisokos szülőknek

4G2015 mobilhálózat sebesség hálózat kisokos internet okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha úgy érzed, hogy gyermekedet és téged egy egész világ választ el? Folyamatosan okostelefonját nyomkodja, különböző "gékről", frekvenciákról meg sebességről beszél neked, mialatt te tátott szákkal bámulsz rá? Olvasd el kisokosunkat és brillírozz te is!

Nem érted gyerkőcöd miért hurrog le, és nevet ki a 2G kapcsolatot használó nagyitelefonod miatt? Nos, azért, mert ő már egy digitális bennszülött, aki bátran dobálozik a 3G, 4G vagy éppen az LTE szavakkal.

Forrás: Thinkstock

2G

A mobilkommunikáció második generációja, a digitális mobil hálózatok adattovábbításának eredeti módja. Sebessége nem számottevő, sms-küldésen, telefonáláson és játékok letöltésén kívül másra nem igazán alkalmas.

3G

Manapság az egyik legelterjedtebb hálózat, amely segítségével a telefon használata során az adatok számos különböző technológiát, illetve frekvenciát használva kerülhetnek továbbításra. Az elérhető sebesség jelentősen nőtt a 2G-hez képest: megfelelő lefedettség esetén nem jelent gondot a bögészés, Facebook-ozás, vagy akár a Youtobe videók nézegetése.

4G

A 4G technológia gyakorlatilag a negyedik generációs vezeték nélküli szolgáltatás. A 2G és a 3G rendszerek továbbfejlesztett verziója, még gyorsabb sebességet garantál, ezáltal minden, ami a 3G-nél kicsit is akadozott, 4G segítségével hasítani fog.

Forrás: Thinkstock

HSDPA

A HSDPA, az angol High-Speed Downlink Packet Access kifejezésből származik, tükörfordításban "nagysebességű csomagletöltési hozzáférést" jelent. Harmadik generációs mobilkommunikációs protokoll, melyet előszeretettel használnak világszerte mobil internet illetve egyéb nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások kiszolgálására. Mivel a 3G-n alapul, ezért három és feledik vagy 3.5G-nek is szokták nevezni.

LTE

Vezeték nélküli kommunikációs technológia, olyasmi, mint a 3G vagy a HSDPA, sőt, igazából a 3G kommunikációs technológia továbbfejlesztett változata. A kifejezés egyébként a Long Term Evolution, azaz hosszútávú fejlődés rövidítése.

"Csak a család fel ne bomoljon" - Együtt maradni mindenáron?http://www.life.hu/csalad/20151209-a-nane-egyesulet-pszichologus-beszel-a-csaladon-beluli-eroszakrol.htmlMi, nők gyerekkorunkban sok mindent megtanulunk magunkról és az emberi kapcsolatokról. Úgy nevelnek bennünket, hogy elhiggyük: a legfőbb, esetleg egyetlen életcélunk a nagy Ő-re várni, jó feleséggé és anyává válni, majd minden erőnkkel azon lenni, hogy férjünket boldoggá tegyük, és a családunkat egyben tartsuk - bármi áron. Család--Őrangyalok igenis léteznek - Emberek, akiknek hajszálon múlt az életükhttp://www.life.hu/csalad/20151207-orangyalok-igenis-leteznek-emberek-akiknek-a-jo-szerencsen-mult-az-eletuk.htmlVajon léteznek őrangyalok? Vagy létezik valamilyen magasabb szintű erő, aki mindenkinek a sorsát előre megírta és irányítja? Ha a kérdésekre ma még nincs is biztos válasz, számtalan olyan történet kerül napvilágra, amikor valaki halálos veszélyből menekült meg - "angyala" segítségével. Család--"Sunyi módon nem a férjem vert meg, hanem megveretett a gyerekeinkkel"http://www.life.hu/csalad/20151207-nane-csaladon-beluli-eroszak-egy-aldozata-tortenet.htmlA családon belüli erőszak nem magánügy. A nők megalázása, sértegetése nem része egy "normális" párkapcsolatnak. A gyermekek bántalmazása nem egy nevelési módszer. Egyetértesz velünk? Mégis: Magyarországon minden hónapban legalább egy gyermek, és minden héten legalább egy nő válik a családon belüli erőszak áldozatává. Család--Így hanukázik Mark Zuckerbeg magyar pulija - De mit takar pontosan ez az ünnep?http://www.life.hu/csalad/20151208-hanuka-tortenete-mark-zuckerberg-pulija-beast-is-hanukazik.htmlA világ egyik legismertebb magyar lénye jelenleg kétség kívül Mark Zuckerberg Beast (Vadállat) nevezetű übercuki, fehér pulija. Beast 2010 januárjában, az Egyesült Államokban jött a világra, de szüleit anno Magyarországról importálták. Család"Egy szörnyetegnek adtam életet"http://www.life.hu/csalad/20151201-egy-szornyetegnek-adtam-eletet-egy-dzsihadista-lany-tortenete.htmlA húszéves Fatima Dzsafarovát a saját anyja is szörnyetegnek tartja, és szégyelli, hogy a világra hozta. A lány az után csatlakozott a dzsihádistákhoz, hogy szerelembe esett egy szélsőséges muszlim férfival, aki könyörögve kérte őt, hogy legyen a negyedik felesége. CsaládOrigoVolt, nincs - Felelőtlen lottónyertesek történeteihttp://www.life.hu/csalad/20151202-lottonyeremenyek-melyeket-nehany-even-belul-elherdaltak.htmlA könnyen jött pénz könnyen is megy - tudják ezt jól azok az egykori lottómilliomosok, akiknek nyereményük átvétele után nemcsak a költekezési vággyal, hanem a kapzsi rokonok hadával is fel kellett venniük a harcot. Természetesen vannak olyanok, akik az ölükbe hullott vagyonból meg tudták valósítani álmaikat, de bőven akadnak olyanok is, akik bizony nem tudtak bánni a milliókkal. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.