Sztárok elfeledett ikertestvérei

Forrás: AFP -
ikrek híresség ikertestvér Mary-Kate Olsen testvér Alanis Morissette Isabella Rossellini Scarlett Johansson Olsen ikrek család Hollywood Ashley Olsen Eva Green
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollywood legismertebb ikerpárja kétségkívül Ashley és Mary-Kate Olsen. És bár a lányok igazából kétpetéjű ikrek, mégis egészen huszonéves korukig szinte egymás tükörképei voltak. Az egykori cserfes kislányok arca azonban mára teljesen eltorzult, a sok plasztikai beavatkozás miatt a testvérek egyre kevésbé hasonlítanak egymásra.

Mary-Kate és Ashley gyerekkori filmjeikben gyakran trükköztek szerepcserével, hiszen megtévesztésig hasonlítottak egymásra. Később Mary-Kate alacsonyabb maradt testvérénél, és barna hajszínre váltott. 2004-ben kezdődtek étkezési zavarai, évekig anorexiától szenvedett, de felépülése után ismét nagyon hasonlítottak egymásra Ashley-vel. 2014-ben aztán valami megváltozott. A színésznőből designerré lett Mary-Kate furcsa, viaszbábuszerű arccal jelent meg egy díjátadón.

/1411/Olsen20141110181718

Az Olsen ikreken túl...

A legtöbb hollywoodi ikerpárnak azonban nem volt olyan jó marketingje, mint az Olsen lányoknak, így sok rajongó nincs is tisztában azzal, hogy imádott sztárjukból kettő is van a világon. Lássuk hát azokat a már-már elfelejtett testvéreket, akiket a híres báty vagy nővér nem nagyon mutogatott a kamerák előtt.

Scarlett és Hunter Johansson

A gyönyörű Scarlett Johansson ikerbátyja alig három perccel fiatalabb a színésznőnél. Huntert Scarlett-tel ellentétben egyáltalán nem vonzotta a hollywoodi csillogás, ő a színészet helyett a politika világában próbált érvényesülni. Részt vett például Barack Obama amerikai elnök 2008-as választási kampányában, és nagy szerepe volt abban, hogy Obamának sikerült megnyernie Denver választópolgárait.

Scarlett Johansson és Hunter Johansson Forrás: AFP

Alanis és Wade Imre Morissette

Bizony, a Grammy-díjas énekesnőnek van egy Imre nevű ikertestvére. A magyar név nem véletlen: a Morisette csemeték egy francia-kanadai apa (Alan Richard Morissette) és egy magyar anya (Georgia Mary Ann Feuerstein) gyermekeként látták meg a napvilágot. Wade Imre Morissette a testvéréhez hasonlóan zenész, csak neki nem igazán sikerült befutnia. Imre többször is járt Indiában, és annyira beleszeretett a kultúrába, hogy az indiai zene egy speciális típusát űzi.

Alanis és Wade Imre Morissette Forrás: AFP, Facebook/Wade Imre Morissette

Eva és Joy Green

A francia Bond-lány, Eva Green két perccel testvére előtt született. Eva és Joy kétpetéjű ikrek, így hát érthető, hogy nem igazán hasonlítanak egymásra. De nem csak a külsejük különbözik, Eva egy interjúban beszélt arról, mennyire más a húga karaktere: míg ő inkább álmodozó, érzékeny alkat, addig testvére sokkal reálisabb gondolkodású. Ennek köszönhetően Joy nem is próbálkozott a színészettel, ehelyett közgazdaságtant hallgatott, és lovardát vezet.

Eva Green (balra) szüleivel és ikertestvérével, Joy Greennel (jobbra) Forrás: AFP/Mychele Daniau

Isabella és Isotta Ingrid Rossellini

Mint tűz és víz: Ingrid Bergman ikerlányai két teljesen különböző életutat jártak be. Míg Isabella Rossellini a szépségét kihasználva modellkedni, majd színészkedni kezdett, addig Ingrid a Columbia Egyetemen PhD-zett olasz irodalomból, és tanított a Harvardon és a Princetonon. Ráadásul néhány évvel ezelőtt a testvérek jól hajba is kaptak. Ingridnek nem tetszett az a rövidfilm, amit Isabella készített az apjukról, Robert Rosselliniről. A nő úgy érezte, hogy testvére viccet csinált édesapjukból.

Isabella és Isotta Ingrid Rossellini Forrás: Wikipedia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.