Roberto konyhája: Rozmaringos lazacfilé, vajon párolt balzsamecetes répával

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája sütés-főzés recept lazac
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig is sok tápláló és tartalmas receptet hoztam már el nektek, mivel az egészséges táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól bírjuk a hétköznapokat és gondoskodjunk a családról. Most egy lazacos finomságot hoztam, tele omega 3 zsírsavakkal, amit a szívünk hálásan fogad majd.

Persze a répa béta-karotin tartalma sem elhanyagolható, mert a szervezetünk A vitaminná alakítja, szinte azonnal. Tegyünk az egészségünkért, fenséges halas recept mindenkinek.

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók 2 személyre:

  • 8-10 szél zsenge sárgarépa megmosva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. balzsamecet
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek. szűz olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 1/2 citrom leve
  • só és bors

A grillezett répa elkészítése:

Olvasszunk meg 5 dkg vajat, kanalazzunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és hevítsük fel. Adjuk hozzá a héjastól az összezúzott fokhagymát, a répákat és a serpenyő folyamatos rázogatásával kezdjük el párolni. Majd 3-4 perc eltelte után adjuk hozzá a balzsamecetet és sózzuk meg és fedő alatt pároljuk közepes lángon 10 percet, közben ne felejtsük el folyamatosan forgatni a répákat, hogy egyenletesen párolódjon.

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!
Forrás: Roberto konyhája

A rozmaringos lazac elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A felső fűtőszál hőjére lesz szükségünk hogy a lazac filék tetejét meg tudjuk grillezni. Hagyjuk a sütő ajtót nyitva és csak dugjuk be a serpenyőt, vigyázva hogy a nyele meg ne égjen. Átrakhatjuk a lazac szeleteket tepsire is, akkor könnyebb dolgunk van.
Olvasszuk meg az 5 dkg vajat, adjuk hozzá a maradék 2 evőkanál olívaolajat és a rozmaring szálakkal együtt hevítsük fel. Vegyük a tűzhelyet közepes lángra és rakjuk a serpenyőbe a lazac szeleteket a bőrös felükkel lefelé. Süssük 3-4 percet, hogy szép kérget kapjunk. Közben sózzuk és borsozzuk meg, a utolsó fél percben facsarjuk rá egy fél citrom levét és a sütő felső harmadába rakva, 4-5 percet sütjük a tetejét. Tálaljuk a répával és fogyasszuk egészséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.