Borzalmas! Így él felnőttként egy alkoholista anya gyermeke

Forrás: Bonnie Jo Mount forThe Washington Post -
Születés alkohol káros alkoholista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 61 éves Kathleen Mitchell 16 évesen esett teherbe, amikor rendezetlen családi háttere miatt nagyon sok alkoholt fogyasztott. Nem ivott ugyan minden nap, de így is káros mennyiségű bort és sört fogyasztott el. Lánya ma már 43 éves és egy hat éves szellemi szintjén van.

Kathleen szerint akkoriban még nem tudták, hogy ilyen komoly problémát okozhat a babáknak, ha a kismama iszik. Állítása szerint sokan még bíztatták is: „a bor jót tesz a baba vérének", „a sörben lévő komlótól jó húsban lévő baba fog születni" – mondták neki.

Karli Forrás: Bonnie Jo Mount forThe Washington Post

Kathleen 1973-ban adott életet gyermekének, éppen abban az évben, amikor a washingtoni egyetem tudósai először leírták a magzati alkoholszindrómát. A cikkben részletesen taglalják, hogy az alkoholfogyasztás károsítja és el is pusztíthatja a fejlődő sejteket. A fejlődési rendellenességeket is leírták: a szellemi fogyatékosságot, a hiperaktivitást, a figyelem- és magatartászavart.

Kathleen 43 éves lánya, Karli ma babákat és Hello Kitty matricákat gyűjt, megrekedt egy hatéves gyerek szellemi szintjén. Édesanyja, aki 16 éves kora óta bűntudatban él, alkoholbeteg anyukáknak segít, hogy minél több gyermeket megmentsen attól a sorstól, amitől a saját lányát nem tudta. Ma a National Organization on Fetal Alcohol Syndrome nevű szervezetnek az elnöke, akik szerint egyetlen csepp alkohol sem megengedett a kismamáknak.

A világ legsikeresebb asszonyai: Erős Antóniahttp://www.life.hu/csalad/20160125-a-vilag-legsikeresebb-asszonyai-eros-antonia-az-rtl-klub-musorvezetoje.htmlTöbb mint 20 éve már, hogy a tanári katedrát képernyőre cserélte. Nem kellett hozzá sok idő, hogy beigazolódjon: jó döntést hozott. Erős Antónia amellett, hogy a magyar kereskedelmi televíziózás egyik legismertebb arca, a legbefolyásosabb magyar asszonyok listájára is felkerült. CsaládFotó: Szabó Gábor - OrigoKomoly elhatározás! Németh Kristóféknál jöhet a baba!http://www.life.hu/csalad/20160126-nemeth-kristof-es-parja-keszen-allnak-a-babara.htmlNémeth Kristóf komoly lépésre szánta rá magát szerelmével, Jucival együtt. A pár úgy döntött, hogy készen állnak egy baba érkezésére. Család--Újabb unokája született Verebes Istvánnak - A család eddig titkolta a baba érkezéséthttp://www.life.hu/csalad/20160126-ujabb-unokaja-szuletett-verebes-istvannak.htmlA család nem verte nagydobra Verebes István legkisebb unokájának érkezését. Család--Megszületett Czutor Zoli kisfiahttp://www.life.hu/csalad/20160125-megszuletett-czutor-zoli-kisfia.htmlMegszületett Czutor Zoli kisfia. Az énekes egy tündéri fotóval adta a világ tudtára a nagy hírt.Család--Tóth Gabi übercuki fotót posztolt - Így még sosem láthattad őt és testvéréthttp://www.life.hu/csalad/20160125-toth-gabi-enekesno-ubercuki-fotot-posztolt-ami-gyermekkoraban-keszult-es-testverevel-toth-veraval.htmlAz énekesnő megmutatta, milyenek voltak testvérével, Tóth Verával kislánykorukban. Család--Roberto konyhája: Rozmaringos lazacfilé, vajon párolt balzsamecetes répával http://www.life.hu/csalad/20160125-rostas-robert-a-life-hu-sefje-rozmaringos-lazacfilet-keszit.htmlEddig is sok tápláló és tartalmas receptet hoztam már el nektek, mivel az egészséges táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól bírjuk a hétköznapokat és gondoskodjunk a családról. Most egy lazacos finomságot hoztam, tele omega 3 zsírsavakkal, amit a szívünk hálásan fogad majd. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.