Így készítsd el a szerelmesek tortáját Valentin-napra!

2016.02.10. 19:20

Ugye, neked is gyakran eszedbe jut, hogy milyen jó lenne végre bolti finomság helyett saját kezüleg készített sütivel meglepni a párodat. Nos, a Valentin-nap az egyik legtökéletesebb alkalom arra, hogy bebizonyítsd, a konyhában is istennő vagy. Akkor sem kell megijedned, ha még soha nem próbáltál ilyesmit, pofonegyszerű receptjeinket te is pikpakk elkészítheted. 

A szerelmesek tortája - eperrel

Ez a süti nem csupán látványos, de alig kell hozzá valami és nagyon gyorsan megvan. A szívalakú tortaforma sem okozhat akadályt, a legtöbb háztartási boltban fellelhető. Ha mégsem lenne időd beszerezni, megteszi a sima tortaforma is, akkor a díszítéssel variálj úgy, hogy az eprek szívecskét formáljanak, a fennmaradó részeket pedig kivivel vagy mandarinnal töltsd ki. 

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

A tésztához:
4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt

A tésztalapra: 1 csomag pudingpor, vaníliás vagy epres, 3-4 evőkanál cukor, attól függ, mennyire vagytok édesszájúak és körülbelül fél liter tej. 

Díszítésnek: gyümölcsös zselatin és eper.

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét verd kemény habbá. A sárgáját add hozzá egyesével, majd apránként keverd bele a lisztet és a cukrot. Ezt a masszát öntsd bele kivajazott tortaformába, és süsd 160-180 fokon. Hogy belül is megsült-e, tűpróbával tudod eldönteni.

Amikor már látod, hogy mindjárt kész a piskótalap, főzd meg a pudingot (a tasakon található útmutató szerint) és ha már nem túl forró, merd rá a tésztára. A pudingra rakosgasd rá a gyümölcsöket, öntsd rá a zselatint (az elkészítését szintén megtalálod a csomagoláson) és simítsd el rajta. Ha kihűl, tálalható is. 

 

Eper és pezsgő a tuti párosítás
A Valentin-nap szuper alkalom arra, hogy kedveseddel pezsgőt bontsatok, és koccintsatok a szerelmetekre. Azon túl, hogy az egy-két pohárka italtól azonnal hangulatba jöttök, gasztronómiai élmény is vár rátok: ugyanis az eper és pezsgő párosa nemcsak a filmeken működik. Próbáljátok ki!

Mandulás, gyümölcsös pudingos piskóta

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók: 

A tésztához:
4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt

A krémhez: 2 zacskó pudingpor, 8 deciliter tej, 25 deka margarin, 20 deka porcukor

A díszítéshez: pirított mandula, gyümölcsök, esetleg gumicukor vagy bármilyen szív alakú cukorka

Elkészítés: a tészta (piskóta alap) elkészítése megegyezik A szerelmesek tortája receptjével, viszont ezt, ha megsült, vízszintesen vágd ketté. A krémhez a pudingokat a tasakra írtak szerint készítsd el, és ha kihűlt, kevered össze a 25 deka margarinból és 20 deka porcukorból készült krémmel. A krémet tedd a kettévágott piskótaalapok közé, apróra vágott gyömölcsöket is keverhetsz még bele. Ezt követően az egész tortát kend be a maradék krémmel, és szórd meg pirított mandulával. Eperrel vagy tetszőleges gyömölccsel, szívecske alakú cukorkával díszítsd. Ha kihűl, már ehetitek is.

Az előző két sütit kezdők is bátran elkészíthetik, az alábbiakat azonban azoknak ajánljuk, akik kicsit gyakorlottabbak már: 

Pudingos-mascarponés tortácskák (sütés nélkül)

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók: 

Az alaphoz: 10 dkg vajas keksz, 8 dkg vaj

a krémhez: 1 epres (vagy puncsos) pudingpor, 5 dl tej, 4 ek. cukor, 25 dkg mascarpone

a díszítéshez: tejszínhab, szívecske alakú szórócukor, piros zselécukorka

Elkészítés: 
A kekszet morzsásra összetörjük, és egy tálban összekeverjük a szobahőmérsékletű vajjal. A kapott masszát egy nagyobb tálban elegyengetjük, és hűtőben legalább fél órát hagyjuk dermedni. Ezután egy nagyobb szív alakú kiszúróval formákra vágjuk az alapunkat.  Közben a szokásos módon elkészítjük a pudingot. Miután kihűlt, hozzákeverjük a mascarponét, és az így kapott masszát jó vastagon a kis szívecskékre simítjuk. Pár óra dermedés után tejszínhabbal, és tetszőleges, ünnephez illő módon díszíthetjük a sütinket.

 
Valentin-napi epres-tejszínes torta

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

A piskótához: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, 1 cs. sütőpor

A krémhez: 30-40 dkg fagyasztott eper, kb. 10 dkg cukor, 5 dl tejszín + habfixáló
díszítéshez: eper, ízlés szerint még tejszínhab

Elkészítés: 
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporos lisztet, végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy szív alakú - lehetőleg kapcsos - tortaformában kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, három egyenlő vastagságú lapra vágjuk.  A kiolvadt epret a cukorral leturmixoljuk. A tejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot alaposan összekeverjük az eperpürével. A kapott krémmel megtöltjük a tortánkat úgy, hogy a külsejére is jusson. Eperszemekkel, esetleg további tejszínhabbal díszíthetjük.

 

Címkék: