Egy kislány egyévesen körbetotyogta a fél világot

2016.02.09. 11:51

Az ír kislány egyéves koráig több országban járt, mint a legtöbb ember, ugyanis szülei úgy döntöttek, hogy hátrahagyják mindenüket és világ körüli útra indulnak. Nem bánták meg, erről árulkodnak az Instagramra feltöltött képeik is.

Szingapúr, Ausztrália, Malajzia, Indonézia, Új-Zéland, Vietnam, Tajvan, Hongkong és Írország. A legtöbb ember nem mondhatja el magáról, hogy járt ezekben az országokban, sajnos még a mindössze egyéves Esme sem, hiszen még beszélni is alig tud.

Szülei tapasztalt hátizsákos utazók, és akkor sem adták fel szenvedélyüket, amikor kislányuk megszületett. Eladták autójukat, londoni házukat, és elindultak egy világ körüli útra - írja a Telegraph.

„Mindenki azt mondta, hogy teljesen őrültek vagyunk, amikor elmondtuk, elvisszük Esmét a születése után 10 héttel" – mesélte a kicsi anyukája, Karen.

Esme élvezi, ha utazhatForrás: Instagram / travelmadmum

Persze meg kellett küzdeniük az utazás nehézségeivel, ugyanis gyakran kis szobába zsúfolódtak össze, és végig szoptatni kellett a kislányt.

"De Esme szemmel láthatóan szerette az utazást, türelmes volt, és jól viselkedett. Annyira társasági lény. Nagyon szeret a szabadban lenni" - mondta Karen az Evening Standardnek.

Persze néha sajnálta, hogy nincsenek más gyerekek is, akikkel lánya játszhatna. Ez volt az egyik oka annak, hogy Instagram-oldalára fotókat töltött fel az utazásukról, ami talán másokat is inspirál, hogy ne hagyjanak fel az utazásokkal a gyeremekük érkezésekor.

AusztráliaÍrországSzingapúrvilágjáró gyerekek