Pierce Brosnan Oprah Winfrey Barack Obama család anya Bill Clinton Jack Nicholson apa nagyszülők gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagymama és nagypapa a legtöbb család esetében leginkább a nyári szünetben, vagy egyéb ad-hoc szülői elfoglaltságok idején szokott vigyázni a gyerkőcökre. Az alábbiakban azonban nem ilyen családokról lesz. Olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akiknek gyerekkorában az anyuka és apuka helyét a nagyszülők kényszerültek átvenni. Jó néhány cifra sztorira bukkantunk a hírességek gyerekkorából.

Oprah Winfrey

Amerika talkshow-királynőjének nem volt túl könnyű gyerekkora. Csecsemőkorától 6 éves koráig a nagymamája nevelte, szülei ugyanis felelőtlen tinédzserek voltak, nem álltak még készen a gyermekvállalásra. Az igazi tragédiák azonban csak ezután következtek: Opraht 9 éves korától nagybátyja és más férfi családtagok folyamatosan zaklatták szexuálisan, 14 évesen pedig teherbe is esett, de fia csecsemőkorában meghalt. Élete 14 éves kora után fordult jobbra, mikoris édesapja magához vette. A kicsi Oprah az iskola egyik legkiválóbb diákja lett, és egyenes út vezetett a világhírnév felé.

Forrás: AFP

Barack Obama

Obama Honoluluban született Hawaiin, a szülei a Hawaii Egyetemen ismerték meg egymást, és a szigeten házasodtak össze 1961-ben. Az esküvő után fél évvel pedig meg is született a kis Barack. A szülők azonban csak két évig éltek együtt, a válás után az édesapja visszatért Kenyába, és egész életében csak egyszer találkozott fiával. Ezután Barack Obamát egészen 9 éves koráig az édesanyja nevelte, majd 10 évesen az anyai nagyszüleihez költözött, náluk lakott, és ők nevelték egészen 18 éves koráig.

Forrás: AFP/Saul Loeb

Bill Clinton

Az egykori amerikai elnök William Jefferson Blythe néven látta meg a napvilágot. Édesapjával sosem találkozhatott, az idősebb William Jefferson Blythe ugyanis három hónappal a kisfia születése előtt egy autóbalesetben elhunyt. Édesanyja, miután megszülte gyermekét, Arkansasból New Orleansba költözött, a kisfiát viszont nem vitte magával, nevelését a nagyszülőkre bízta. Az anyuka négy év után egy új férjjel az oldalán tért haza, az újdonsült apuka, Roger Clinton azonban nem volt mintaszülő. Bill Clinton egy interjúban elmondta, hogy mostohaapja alkoholista, agresszív ember volt, aki rendszeresen bántalmazta az édesanyját és a féltestvérét, Roger Clintont.

Forrás: AFP/Jim Watson

Jack Nicholson

Jack Nicholsonnak igazán cifra gyermekkora volt. Amikor 39 éves nagyanyja, Ethel May Nicholson megtudta, hogy lánya, June teherbe esett, rendkívüli döntést hozott. Mivel June nem volt férjnél, hogy elkerüljék a szégyent, Ethal magára vállalta a gyerek nevelését, sőt mindenkinek - még Jacknek is - azt állították, hogy ő az édesanyja. Nicholson abban a hitben nőtt fel, hogy June a nővére. A színész egészen 37 éves koráig nem tudta meg az igazat.

Forrás: AFP/Jason Merritt

Pierce Brosnan

Az egykori James Bond gyerekkora nagyban hasonlított Bill Clintonéhoz. Édesapja korán elhagyta a családot, majd édesanyja Pierce négyéves korában Londonba költözött egy nővéri állás miatt. Fiát a nagyszülőkre bízta, ők nevelték Pierce Brosnant egészen 11 éves koráig, amikoris a fiú édesanyja után költözött Londoba.

Forrás: AFP/Charley Gallay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.