Roberto konyhája: Mozzarellával töltött padlizsántáska

2016.02.22. 10:25

A hét nagyon lazán indulhat, ha egy ilyen könnyed étellel leped meg magad a hétvégi dőzsölés után. Kicsit megidézi majd a nyári grillpartikat, és ha van kedved, egy szelet mustáros tarját is süthetsz mellé. 

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 csomag egész mozzarella
  • 6 bazsalikomlevél
  • 5 kanál olívaolaj és még ami szükséges
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika négyfelé vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál méz
  • só és bors
Forrás: Roberto konyhája

A padlizsánt mossuk meg alaposan, és mindkét végét vágjuk le. Vágjuk fel 2 cm vastag szeletekre. Ezt követően vágjunk a szeleteken zsebet: használjunk egy kis pengéjű kést, amit szúrjunk be a padlizsánszelet bőrös oldalán teljesen a szelet végéig, majd félkörívben félbevágva kialakítjuk a zsebet. A mozzarellát szeleteljük a padlizsánszeleteknek megfelelő mennyiségűre, és sózzuk meg a szeleteket. 

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Rakjunk egy mozzarellaszeletet és egy bazsalikomlevelet a padlizsánon nyitott zsebbe, majd forrósítsuk fel az olajat, és mind két oldalát süssük egyenként 4-5 percig. A megsült padlizsántáskákat tálaljuk tányérra.

Forrás: Roberto konyhája

A serpenyőt kevés olajjal melegítsük újra forróra, rakjuk bele a paprikát és a koktélparadicsomot. Pirítsuk 2 percig, majd locsoljuk meg balzsamecettel és a mézzel. Rázzuk össze, és el is készült. Tálaljuk a padlizsán mellé. 

Tipp!

Készíthetünk házilag pesztót, ha van a közelben piac, mert igazán szép bazsalikomot ott lehet venni, és nem drága. A fenyőmagot is kimérve vehetjük, annyi dekát, amennyit akarunk!

Hozzávalók a pesztóhoz:

  • 10 dkg bazsalikom
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 tk reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és bors.

Rakjuk turmixgépbe a fenyőmagot az olívaolajjal, és lassú fokozaton turmixoljuk össze. Állítsuk le a turmixgépet, és megfelezve a bazsalikomcsomót két részletben turmixoljuk hozzá a parmezán sajttal együtt. Kellemesen sűrű lesz, és 1-2 órás hűtés után kenhetővé válik. 

Címkék: