Brutálisan őszinte bejegyzés a szoptatásról: “Elképzelhetetlen kín”

Forrás: AFP/Johan Ordonez -
szoptatás család kín anya gyermek újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyermekek táplálása csodálatos köteléket képez az anya, és kisbabája között, azonban ennek is van egy árnyoldala. Constance Hall blogger kiírta magából a fájdalmait.

Vérző, repedt mellbimbók és hihetetlen fájdalom: erről is szól a szoptatás, nemcsak a természetes és nagyszerű élményről. A 32 éves Constance Hall három gyermek édesanyjaként úgy érzete, meg kell osztania tapasztalatait a világgal.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Johan Ordonez

Sok leendő édesanya várja azt a pillanatot, amikor végre kezében tarthatja, és ő maga táplálhatja gyermekét. Az idillikus elképzelés erről a csodás pillanatról azonban nem minden esetben fedi a valóságot. Éppen ezért az ismert ausztráliai blogger felhívta mindenki figyelmét arra, hogy ez nem mindig csodálatos, és egyáltalán nem könnyű.

Forrás: Facebook/Constance Hall

Az anya leírta, hogy első gyermeke születése előtt alig várta, hogy megtapasztalhassa milyen is a szoptatás. Elképzeléseiben az egész egy földöntúlian csodálatos dolog volt, ám a valóságban egyáltalán nem. Maga is meglepődött azon, hogy

sokszor sírva fakadt az elképzelhetetlen kíntól, amit a szoptatás okozott neki. Sírt a fájdalomtól, a felrepedt és vérző mellbimbóitól.

És az egész minden volt, csak idilli és csodálatos nem.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Az anya azért érezte úgy, hogy meg kell osztania a gondolatait, mert neki nagyon sok frusztrációt okozott ez a negatív élmény. Ezért szeretné tudatosítani az anyákban, hogy nincs azzal semmi baj, ha valaki egyszerűen nem képes a szoptatásra. Szerinte az anya és baba közti kötelék a nélkül is kialakulhat, sőt. Saját magán azt tapasztalta, hogy az elválasztás után sokkal nyugodtabb és harmonikusabb lett ő maga is, amit nyilván a gyermekei és megéreztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.