Segítség! A 32 éves barátom szájon csókolja a szüleit

csók szülő család szájrapuszi gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány hete Berki Krisztián kapcsán került górcső alá a téma, miszerint egészséges-e, ha a szülő szájon csókolja a gyerekét. A Berki Krisztiánról és kislányáról, Natasa Zselykéről készült képek enyhén szólva is megosztották a hazai közvéleményt, pedig esetük kifejezetten visszafogottnak mondható. Van, amikor az szülői szeretet a gyerekek felnőtt korában sem ismer határokat.

Dr. Charlotte Reznick amerikai gyermekpszichológus korábban nagy port kavart azzal a kijelentésével, hogy véleménye szerint minden korban helytelen a gyerekek szájon csókolása, hiszen ha az ember kiskorban megteszi, mi szab gátat annak, hogy később ne tegye meg, márpedig ahogy a gyerekek szexuális tudata kifejlődik, úgy egy csók egyre inkább erotikus tartalommal töltődhet meg.

Forrás: Thinkstock

Dr. Reznick szerinte a homlokra vagy az arcra adott csók sokkal helyénvalóbb, az ajkakon ugyanis jóval több idegvégződés található, ezért ez egy szexuálisan is könnyebben ingerelhető terület. A szakember úgy véli, az ajkak az erogén zóna részei, és hiába nem gondol egy kisgyerek még a szexre, az ajkai stimulálása igenis érzékenyen érinti.

Szájon csókolnád a felnőtt gyerekedet?

Bár a szláv nemzetiségeknél, leginkább a szlovénoknál és a szerbeknél, valamint az angolszász kultúrákban egy teljesen természetes hagyománynak számít a gyermek szájon csókolása, mégis úgy tűnik, van egy bizonyos határ, ami még náluk is kiveri a biztosítékot.

A 27 éves Paul Knightley egy angol valóságshow szereplője, a nézők pedig nemrég szemtanúi lehettek annak a meghitt pillanatnak, amikor a férfi szájon csókolta középkorú édesanyját. A közösségi oldalakon mindez óriási felhördülést váltott ki, de az anya közölte, hogy mindig is szájon csókolta a fiát, és amíg csak él, így fog tenni. A férfit sem zavarja ez a szülői intimitás, úgy érzi, a szájra adott puszival sokkal jobban ki tudják mutatni az egymás iránt érzett szeretetüket, és e mögött semmilyen szexuális tartalom nincs. Az anya megjegyezte, hogy a férje is szájon szokta csókolni a gyerekeket.

Az interneten kutatva könnyen találhat az ember a fenti esethez hasonló hazai példát is. Az alábbi kérdést egy kétségbeesett lány tette fel egy internetes fórumon:

A barátom 32 éves. Köszönéskor a szüleivel szájon csókolják egymást, az apukájával és az anyukájával is, ami borzasztó zavarba ejtő és furcsa nekem. Nem tudom hova tenni a helyzetet, és ijesztő, hogy mennyire kiábrándító ez számomra... Ti hogy éreznétek ezzel kapcsolatban? Csak engem zavar ez ilyen borzasztóan?

A válaszokból úgy tűnik, egy felnőtt gyerek esetében már kevésbé osztja meg a téma az embereket: a válaszolók szinte egyöntetűen a csók ellen tették le a voksukat.

Forrás: Thinkstock

Te mit gondolsz a témáról?

Rendben van-e, ha egy szülő a felnőtt gyermekét csókolja szájon?

Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Mennyei vendégváró falatokhttp://www.life.hu/csalad/20160313-rostas-robert-a-life-hu-sefje-husveti-medvehagymas-kenyeret-es-tojaskremet-keszit.htmlTedd az idei húsvétot igazán felejthetetlenné a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek segítségével. A következő két hétben három olyan különleges húsvéti menüsort ajánlunk figyelmedbe, amelyekkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról. Család--Gyerekdömping hollywoodi módrahttp://www.life.hu/csalad/20160307-nagycsalados-hiressegek-akiknek-minimum-negy-gyerekuk-van.html"Három szoba, három gyerek, négy kerék" - az alábbi hollywoodi családok bizony kimaxolták a jól ismert politikai szlogent. A három szoba és négy kerék kritériumokat természetesen többszörösen is túlteljesítették, viszont a gyermekvállalást sem sunnyogták el! Íme a sztárvilág nagycsaládosai. CsaládAFPNők, akik megváltoztatták a világothttp://www.life.hu/csalad/20160307-nok-napja-marcius-8-tehetseges-nok-akik-megvaltoztattak-a-vilagot.html1857. március 8-án mintegy negyvenezer textilipari munkásnő sztrájkolt New Yorkban egyenlő béreket és munkaidő-csökkentést követelve. 1910-ben, a II. Nemzetközi Szocialista Nőkongresszuson határozták el, hogy a sztrájk emlékére bevezetik a nemzetközi nőnapot. 160 évvel a sztrájk után, a modern kor emberének szinte hihetetlen, hogy ezen a jeles napon eredetileg a női egyenjogúságért vívott harcra emlékezünk. Család--Fúzió - Ízek egybeolvadása, konyhák egyesülésehttp://www.life.hu/csalad/20160229-erdekessegek-a-fuzios-konyhakrol.htmlA fúziós konyha kifejezés viszonylag új keletű, kialakulása viszont több száz évre nyúlik vissza. Nem is gondolná az ember, mennyi közkedvelt fogást köszönhetünk a különböző nemzetek gasztronómiai találkozásának. CsaládThinkstockVilághírű színészek, akiket gyerekkorukban is imádtunkhttp://www.life.hu/csalad/20160304-sikeres-szineszek-akik-egykor-tehetseges-gyerekszineszek-voltak.htmlEzt is megértük: Leonardo DiCaprio idén, 41 évesen végre megkaparintotta az oly régóta kiérdemelt Oscar-díját. Bár a kicsi Leo már tizenévesen is jó néhány briliáns alakítást tudhatott a háta mögött, tehetségére a nemzetközi média istenigazából csak a Titanic sikere után figyelt fel. Példájából kiindulva összegyűjtöttük azokat a manapság is aktív és sikeres színészeket, színésznőket, akik már gyerekként is hihetetlen tehetséggel voltak megáldva. Család--Sztárok, akik jó családba születtekhttp://www.life.hu/csalad/20160310-sztarok-akik-gazdag-csaladba-szulettek-es-sokat-orokoltek.htmlVannak hírességek, akiknek a sikerért és csillogásért keményen meg kellett dolgozniuk, akik a legmélyebb nyomorból küzdötték fel magukat a csúcsra, akiknek hó végén jól össze kellett húzniuk a nadrágszíjat, hogy elkerüljék az éhhalált. Nos, a következőkben nem róluk lesz szó. Az alábbi sztárok beleszülettek a jólétbe, vagyonos családjuknak hála sosem kellett megküzdeniük a mindennapi betevőért, a sztárságot inkább csak hobbiként űzik. CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.