Több tízezer fa ültetésével ünnepelték a kis trónörökös születését

Forrás: AFP/King Wangchuck's Facebook Page -
Bhután trónörökös ültetés kisfiú ünneplés megszületés facsemete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
108 ezer facsemetét ültettek el Bhutánban, hogy így kívánjanak hosszú és boldog életet a február 5-én világra jött trónörökösnek, a Vangcsuk-dinasztia legfiatalabb sarjának.

A kis himalájai királyságban, Bhutánban március elején tízezrek ültettek fát a királyi utód tiszteletére, és most imádkoznak, hogy a kis fák meggyökerezzenek, mert a buddhizmusban a fa a hosszú élet, az egészség, a szépség és a könyörületesség szimbóluma, az élet mindféle formájának a táplálója - írja az MTI.

Forrás: AFP/King Wangchuck's Facebook Page

Cering Tobgaj miniszterelnök, három minisztere és az ellenzék vezetője is a 100 ezer ember között volt, aki részt vett a faültetési akcióban március 6-án, egy hónappal azután, hogy megszületett Dzsigme Keszar Namgjel Vangcsuk király első gyermeke, egy kisfiú. Az akcióban különböző fajtájú fákat ültettek a tengerszinttől való magasság függően. Azért éppen 108 ezret, mert a buddhizmusban a 108 szent szám, a híveknek ennyi tisztátalanságtól kell megszabadulniuk a megvilágosodáshoz.

Vilmos herceg és Katalin hercegné a hírek szerint áprilisban készül meglátogatni Bhután királyát és királynéját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.