Tanulj tinó, ökör lesz belőled? - Avagy világsztárok érettségi nélkül

Gisele Bündchen Nicolas Cage középiskola Quentin Tarantino sztárok tanulás Johnny Depp Jude Law Cameron Diaz érettségi karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehet, hogy nem tudnák megmondani, mi a kapcsolat az exponenciális és a logaritmusfüggvények között, sőt legtöbbjük valószínűleg egy Edgar Allen Poe-verset sem tudna elemezni. De nincs is rá szükségük. Helyette milliókat keresnek, és az egész világ a lábaik előtt hever. Következzenek azok a sztárok, akik a tanulás helyett a karriert választották.

Johnny Depp

Depp 15 éves volt, mikor szülei elváltak. A tinédzser fiú nem viselte túl jól a dolgot, segítség gyanánt alkoholba és drogokba temetkezett. A középiskolát is otthagyta, úgy döntött, a tanulás helyett inkább rockzenészi karrierjére koncentrál. 1984-ben aztán mégsem zenészként, hanem kezdő színészként robbant be a köztudatba a Rémálom az Elm utcában című horrorfilmmel.

Forrás: AFP

Nicolas Cage

Cage egy igazán prominens színészdinasztia sarja: a híres Francis Ford Coppola unokaöccse, valamint Jason Schwartzman és Sofia Coppola elsőfokú unokatestvére. Ilyen közegben annyira talán nem is volt vakmerő döntés 16 évesen otthagyni a középiskolát, hogy filmes karrierjére koncentrálhasson.

Forrás: Universal Pictures

Gisele Bündchen

A gyönyörű modell 14 éves volt, amikor egy brazíliai bevásárlóközpontban egy modellügynökség stábja felfedezte. Bündchen kapott a lehetőségen, otthagyta a középiskolát, és megkezdte karrierjét a New Yorkban rendezett divathéten.

Forrás: Northfoto

Cameron Diaz

16 éves volt, mikor egy partin egy fotós kiszúrta, és azt ajánlotta neki, hogy jelentkezzen az Elite Modellügynökségnél. Diaz így is tett, otthagyta a gimnáziumot, modellkarrierje beindult, és a következő 5 évben állandóan változtatta lakhelyeit: élt Japánban, Ausztráliában, Mexikóban, Marokkóban és Párizsban. 21 éves volt, mikor a modellkedést színészetre cserélte: első szerepét Jim Carrey oldalán játszotta A Maszk című vígjátékban.

Forrás: Northfoto

Quentin Tarantino

A Ponyvaregény rendezője sem az érettségijének köszönheti sikereit: 16 évesen otthagyta a középiskolát, és inkább jegyszedőnek állt egy helyi moziban, majd beiratkozott egy színház tanfolyamára. Innen szinte egyenes út vezetett a világhírnév felé.

Forrás: AFP

Jude Law

Jude Law a többiekhez képest meglehetősen sokáig bírta, "csupán" 17 évesen hagyta ott az iskolát, hogy inkább a Families című szappanopera egyik szerepében bontogassa szárnyait.

Forrás: Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.