Így szabadultak meg családjuktól a hollywoodi gyereksztárok

Ariel Winter Drew Barrymore Macaulay Culkin Juliette Lewis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gyereksztár élete nem mindig játék és mese, főleg nem, ha a tehetséges ifjonc mögött egy nyerészkedő, nagyravágyó szülő áll. Az alábbi hírességek megelégelték az elnyomást és a kizsákmányolást, és törvényes módon függetlenítették magukat családjuktól.

Ariel Winter

A Modern család című sorozat sztárja körül négy évvel ezelőtt, 2012-ben robbant ki a botrány. Az akkor 14 éves színész kitálalt a sajtónak, elmondta, hogy édesanyja fizikailag és érzelmileg is bántalmazza, és gyerekkorától kezdve arra használja, hogy a saját meg nem valósult álmait általa teljesítse be. A vádakban lehet valami, hiszen Ariel még csak négyéves volt, amikor édesanyja, Crystal Workman belehajszolta a a show-biznisz világába. A lány a hivatalos szervekhez fordult, és kérvényezte édesanyja gyámságának megszüntetését.

Ariel Winter Forrás: AFP

2014. május 5-én a bíróság döntött, Crystal Workman elvesztette a gyámságot a lánya felett, ideiglenesen pedig Arielt a nővérére, Shanelle Workman gondjaira bízták.

2015-ben Ariel Twitteren jelentette be, hogy 17 évesen nagykorúvá nyilváníttatta magát.

Drew Barrymore

Drew Barrymore magyar származású édesanyja, Ildiko Jaid Mako sosem volt egy mintaszülő.

Barrymore 9 évesen már ivott, 13 évesen pedig kokainfüggő lett, köszönhetően annak, hogy anyja szinte csecsemőkorától kezdve magával hordta az éjszakai életbe.

Jaid Barrymore és Drew Barrymore 1982-ben Forrás: AFP

Barrymore gyerekként az elvonót is megjárta, és számos öngyilkossági kísérlete volt. A színésznő 15 éves volt, amikor végleg függetlenítette magát anyjától, ennek köszönhetően pedig magánélete és karrierje is egyre feljebb hágott. Az anyuka egyébként ezután sem bírt magával: nyolc hónappal azt követően, hogy Drew feltűnt a nyuszis magazin címlapján, Jaid is pucéran pózolt a Playboyban.

Drew ma már boldog és büszke anyuka Forrás: Instagram/Drew Barrymore

Juliette Lewis

Juliette igazi művészcsaládba született: édesapja a 2015-ben elhunyt Geoffrey Lewis színész, édesanyja Glenis Batley grafikus művész. A kicsi Juliette édesapjának köszönhetően már 7 évesen játszott kisebb-nagyobb tévészerepekben.

1987-ben, 14 évesen azonban ő is a bírósághoz fordult, hogy függetlenedhessen a szüleitől.

Juliette Lewis, a sokoldalú, vagány művész Forrás: AFP

Az ő döntése mögött azonban kivételesen nem a kapzsi szülők álltak, csupán a túlzott bürokráciát szerették volna így elkerülni. Egy gyermeket ugyanis jóval szigorúbb szabály alapján lehet csak foglalkoztatni, és ezeket a feleslegesnek vélt procedúrákat a függetlenedés után ki tudták cselezni. Juliette és szülei között az érzelmi kapcsolat az önállósodás után sem romlott meg.

Macaulay Culkin

A színész szülei kapzsiságuk miatt nem csak Macaulay gyerekkorát, de karrierjét és későbbi életét is tönkretették. Amikor a fiú a filmipar legkeresettebb fiatal csillagává avanzsált, apja teljesen megrészegült a hatalomtól és a hírnévtől. Az apuka, Kit Culkin számtalan filmszerepbe kényszerítette bele Macaulay-t, mindezt pedig mentális terrorral érte el nála. A Culkin szülők elszánt csatát vívtak 14 éves gyermekük (na meg persze a busás vagyon) felügyeleti jogáért, végül a bíróság döntése alapján legálisan függetlenedhetett a családjától.

Macaulay Culkinon komoly nyomot hagyott a gyermekkori terror Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.