Sokkoló hírt kapott az orvostól babájával kapcsolatban Damu Edina

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
alkoholfüggőség Damu Roland Damu Edina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ultrahangvizsgálaton járt Damu Edina. A terhessége alatt is alkoholizáló asszony a terhessége nyolcadik hónapjában négy kilót fogyott, és a babával sincs minden rendben. 

"Elismerem, hogy ittam a terhességem alatt. Eleinte nem fogyasztottam alkoholt, sőt hatalmas étvágyam volt, hízni is kezdtem, aztán ahogy Roland és köztem sokasodtak, durvultak a veszekedések, egyre kevesebbet tudtam enni"nyilatkozta a Blikknek Edina, aki azt állítja, a magzatvitaminokra, de sokszor tejre, kenyérre sem volt pénze, amióta a férje, Damu Roland elhagyta.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Először örültem az ultrahang monitorjára pislogva, mert láttam a pici koponyáját, dobogó szívecskéjét, kezecskéjét, lábát. A doktor úr azt mondta, ahhoz képest, amilyen rosszakat hall rólam, a baba élénk, egészséges, bár a koránál kissé fejletlenebb" – tette hozzá a várandós asszony, aki azonban sokkoló, ám nem meglepő hírt is kapott: gyermeke alkoholszindrómával születhet.

"Ijesztő dolgot kérdezett a doktor: tudom-e, hogy az alkohol, a nikotin, amit a pocakomban fejlődve sajnos tőlem megkapott a baba, hiányozni fog neki? A születést követő elvonási tüneteit a kórházban kikezelik, de később a gyerek is alkoholista lehet. Amit Szonja a véremből kapott kilenc hónapig, arra egész életében vágyakozni fog. Megrémültem, és szégyelltem magam, hogy akár tizenévesen alkohol vagy nikotinfüggővé válhat a kislányom. Ez azonban nem fordulhat elő, óvni fogom!" – fogadkozott Edina, akinek a gyereke májusra várható. Az ultrahangos vizsgálatot két hét múlva meg kell ismételni – mert ha az 1,7 kilós magzat nem gyarapszik, esetleg csökken a súlya, akkor nagy lehet a baj.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.