Együtt a sírig - Hollywood leghosszabb házasságai

Forrás: Paramount Pictures -
Jerry Stiller házasság Julie Andrews feleség Blake Edwards Kirk Douglas Paul Newman család sztárok szerelem Hollywood Christopher Walken férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A folyamatos rivaldafény és a rájuk zúduló rosszindulatú pletykák miatt a hollywoodi álompárok élete nem mindig játék és mese. A kapcsolatok gyakran tiszavirág-életűek, és legtöbbször a problémák megoldása helyett a hírességek inkább egy új szerelemmel vigasztalódnak. Szerencsére azonban mindig vannak üdítő kivételek, akik fogadalmukhoz hűen kitartanak egymás mellett jóban-rosszban.

Kirk Douglas és Anne Buydens

Michael Douglas édesapja, a 99 éves Golden Globe-díjas Kirk Douglas kétszer házasodott, második házassága a 85 éves Anne Buydens filmproducerrel már 62 éve tart. Douglas és Buydens 1953-ban találkozott először az Act of Love forgatásán, és egy évre rá Las Vegasban össze is házasodtak. 2004-ben tartották az aranylakodalmukat, ahová 300 vendéget hívtak, köztük Nancy Reagant.

Forrás: AFP

Jerry Stiller és Anne Meara

Ben Stiller szülei, a szintén színész Jerry Stiller és felesége, Anne Meara színésznő házassága az egyik leghosszabb hollywoodi szerelem volt. 1954-ben keltek egybe, 61 éven át voltak házasok, csak a sír tudta elválasztani őket egymástól. Anne Meara tavaly májusban hunyt el 85 évesen. Jerry Stiller így beszélt feleségéről:

Anne nagyon engedékeny és különleges nő. Nem érdekli sem a gazdagság, sem a hírnév, a szép ruhák sem. Soha nem vitatkoztunk például a pénzügyek miatt."

Forrás: AFP

Paul Newman és Joanne Woodward

Az Oscar-díjas Paul Newman és Joanne Woodward színésznő 1958-ban házasodott össze, és 50 évig éltek együtt, egészen a színészóriás 2008-as haláláig. Házasságuk alatt három lányuk született, Newmannak egyébként előző házasságából még három gyereke volt. 50 év hosszú idő, és

Joanne-nek sok mindent el kellett tűrnie Newman mellett, egyebek mellett a biszexualitásáról és félrelépéseiről szóló pletykákat is.

Paul Newman állítólag szenvedéllyel rajongott James Deanért, akivel gyakran és hosszasan időztek hollywoodi hotelek lakosztályaiban, a férfiakkal folytatott kalandok mellett azt is beszélik, hogy Grace Kellyvel, Judy Garlanddal és Marilyn Monroe-val is megcsalta feleségét. Paul Newman egész életében tagadta a vádakat, és így nyilatkozott feleségével való kapcsolatáról:

Nem szeretek a házasságomról beszélni, de mondok valamit, ami lehet, elcsépeltnek hangzik, de igaz. Ha otthon steaket is kaphatok, miért menjek máshová hamburgerért?"

Forrás: Paramount Pictures

Christopher és Georgianne Walken

Christopher Walken 1969 óta, azaz 47 éve él boldog házasságban a casting directorként dolgozó Georgianne-nel. A párnak nem született gyermeke, a gyermekvállalás helyett kapcsolatuk alatt inkább egymásra, közös életükre és karrierjükre koncentráltak.

Forrás: AFP/Abdelhak Senna

Julie Andrews és Blake Edwards

Az ikonikus színésznő 1969-ben ment hozzá Blake Edward rendezőhöz, akinek egyebek mellett az Álom luxuskivitelben című filmet is köszönhetjük. Nagy szerelem volt az övék, 41 évig, egészen Edward 2010-es haláláig éltek boldog házasságban. Férje halála után Andrews így beszélt házasságukról:

Forrás: AFP/Michel Gangne

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.