"Nem valószínű, hogy élek még ugyanennyit" - Damu Roland új életet kezdett kislánya miatt

Fotó: Margitay Klára -
Damu Roland Damu Maya apaság Damu Edina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maya érkezésével más ember lett Damu Roland. Barátaival gyümölcslével koccint, és naponta kétszer is elmélyed a lélek rejtelmeiben.

Feszültséggel teli időszak áll Damu Roland mögött: az Egri csillagokban visszatérhetett a színpadra, de feleségével és a babavárás kapcsán is akadtak problémák, amelyek megviselték őt. Mindez azonban már a múlt. Roland egy ismerőse tanácsára meglátogatott egy ZEN-mestert - írja a Bors.

Fotó: Margitay Klára

"Ő egy érdekes, buddhista-keresztény vallású ember" - mondta a Borsnak Damu. "Beszélgettünk egy nagyot, majd meditáltunk egyet, pár nappal később pedig megszületett bennem a döntés. Azóta egy korty alkoholt nem ittam, sőt a táplálkozásomban is nagyot váltottam. Ő említette ezt is, utána- olvastam, és azóta nem eszem húst, sőt állati származékú táplálékokat sem. Viszont rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, a kedvencem a sült tofu és a barna rizs. Vegan lettem, szerencsémre az otthonom közelében pedig van is egy ilyen jellegű étterem" - tette hozzá.

De nem csak a táplálkozásában történt jelentős változás. Roland eldöntötte, a lelkét is rendbe szedi, hiszen az ő egészsége most már nem csak a saját ügye, a kis Majának is sokáig szerető, gondoskodó édesapja szeretne lenni.

"Minden reggel és este meditálok. Tizennyolc-tizennyolc percet. Sőt mivel tömegközlekedéssel járok, így a telefonomra is rengeteg ilyen meditációs és motivációs zenét töltöttem rá, ezeket szoktam hallgatni. Az ember azért született és él, hogy boldog legyen, hogy sikeres legyen, hogy élvezze az életet! És én ezen vagyok. Az ismerősök már most megjegyzik, sokat változtam, állandóan mosolygok. Természetesen nem felejtettem el a barátaimat, ugyanúgy be­ülök velük egy-egy étterembe, akár kocsmába is, de én már száz százalékos gyümölcsleveket kérek. Negyvenkettő leszek idén, nem valószínű, hogy élek még ugyanennyit. Ennyivel nem csak a lányomnak, magamnak is tartozom" - magyarázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.