Akkor most szoptathatom a tesómat? Ilyen, ha egyszerre szül anya és lánya

Forrás: Youtube -
életkor anyaság szülés játék 2016 anyák napja 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már szinte nem az az érdekes, ha valaki 40 felett vállal gyereket, hanem inkább az, ha 20 éves kora előtt teszi ezt. Természetesen mind a kettő teljesen normális, és persze az sem zárható ki, hogy egy családba két külön generációnál egyidőben kopogtasson a gólya.

A téma kapcsán vélhetően mindenkinek az az 1995-ös Steve Martin film ugrik be, amelyben anya és lánya egyszerre volt várandós. Az Örömapa 2. története azonban nem csak egy hollywoodi mese, a valóságban is, így hazánkban is van példa arra, hogy egyszerre esik teherbe a húszas éveiben járó lány, és a negyven feletti édesanya. A gond akkor van, ha utóbbinak előbb jön össze a "testvér", mint gyermekének anyaság.

Részlet az Örömapa 2 című filmből Forrás: Youtube

Anyukatesók

Nem is kell a kilencvenes évekig visszamenni, hogy találjunk hazai példát. 2015 márciusában például egyidőben adott életet kislányának a 49 éves Zita, és gyermeke, a 28 éves Adrienn. "Csodálatos dolog az anyaság, de az, amikor az ember a lányával együtt gömbölyödve várja a csodát, egészen különleges élmény" - nyilatkozta korábban Zita, Adrienn és a kis Vanessza édesanyja, valamint Lorienn nagymamája.

"Az én Loriennem két héttel korábban jött, így pár hét van a két gyerkőc között. Ilyen a sors: én 2009. március 14-én voltam gyermekágyas a MÁV-kórház 321-es szobájában, anyukám pedig két héttel később került ugyanoda. Én már a kislányommal a karomon látogattam meg a kistestvéremet" - mesélte akkor Adrienn.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Fórumhozzászólások közt is akadnak érdekes történetek

"Általános iskolába jártam együtt egy lánnyal. Évekig nem találkoztunk, majd egyszer csak valahogy összehozott minket a sors. Épp babakocsit tolt - ikrekkel.
Mint kiderült, nem ikrek voltak, és nem ikerbabakocsi, hanem összecsatolható két szóló babakocsi volt, és benne a saját fia volt, mellette meg az anyukája fia, tehát a pici testvére.

Így praktikus volt nekik, beosztották a háztartást és gyerekszellőztetést is. Ahogy beszélgettünk, megtudtam, hogy minden másnap az anyja főz és mos, addig ő van a gyerekekkel, majd cserélnek. Így is lehet." (Moondaemon)

A sztárvilágban is megesett már, hogy dupla gyermekáldásban részesült egy család. Nem is olyan régen például a Jagger familiában történt csoda. 2014-ben pár hét eltéréssel szült Mick Jagger lánya, az akkor 42 esztendős Jade, és a 21 éves leánya, Assisi. Vagyis a Rolling Stones hetvenesztendős frontembere

egyszerre lett nagyapa és dédnagypapa is.

Meglepő, hogy anyám még szexel

Liptai Claudia második terhessége kapcsán sokat foglalkozunk a negyven év feletti gyermekvállalással, és azzal is, hogy milyen érzés, amikor egy ízig-végig milf mama többet szexel , mint a saját lánya, aki elakadt valahol a társkeresés és a pártalálás útvesztőjében. És hogy miért is olyan furcsa ez? Mert talán sosem szűnünk meg titkon abban bízni, hogy a szüleink csak akkor csinálták, amikor én, majd pedig, amikor az öcsém megfogant, még akkor is, ha egyébként tudván tudjuk, hogy ez azért valószínűleg nem így volt, van.

Forrás: Dreamstime

Ahogy egy szülőnek szívfacsaró arra gondolni, hogy az egykoron kisgyereke, az ő kicsi lánya bizony aktív szexuális életet él, úgy késő húszonéves "gyermekként" is sokkoló a tudat, hogy az ősök bizony rendesen űzik még az ipart. Főleg, ha már nem is egymással, hanem másokkal...

Bernadett 26, kozmetikus:

"Nálunk egyáltalán nem volt ebből gond, a szüleim régen elváltak, édesapám pedig azóta kétszer is újranősült. A második házasságából született már egy féltestvérem, a haramdikból pedig most, pár hónappal ezelőtt az öcsém. Nyilván, ha ez az édesanyámmal történik, az más lenne, de így nem sokkolt annyira a kicsi érkezésének híre. Mivel én 30 előtt egész biztosan nem szeretnék családot alapítani, nem volt bennem semmi keserűség, vagy rossz érzés ezzel kapcsolatban."

Ha az egyiknek nem jön össze...

Talán tényleg nincs semmi furcsa az anyával/nagyival közös babázásban. Esetleg még az is beleférhet, hogy megszoptatom a kisöcsémet, vagy éppen a mamám segít ki anyatejjel, ha éppen nálam van hiány. A gond akkor van, ha a lánygyermeknek valami oknál fogva nem jön össze a bébi, az anyukája viszont teherbe esik.

Így történt ez a 23 éves Barbarával is. "Korán mentem férjhez, szerencsére 20 évesen megtaláltam az igazit, és egybe is keltünk. A gyermekvállalással azonban már nem volt ekkora mázlink, évekig próbálkoztunk, vizsgálódtunk, megalázó és idegőrlő teszteken vettünk részt, de csak nem jött a gólya. Hideg zuhanyként ért a hír, mikor a 44 éves anyukám és a párja bejelentették, hogy ugyan nem tervezték, de érkezik a féltestvérem. Összetörtem, és az egész világot utáltam. Igazságtalannak éreztem, miközben örülnöm kellett volna a családi boldogságnak, de nem tudtam őszintén mosolyogni. Neheztelésemmel persze az édesanyám lelkét is terheltem a magamé mellett, sokat veszekedtünk az alatt a kilenc hónap alatt.

Forrás: Dreamstime

Aztán amikor megérkezett Norina, minden megváltozott. Lehet, hogy a csecsemő közelségétől, a jellegzetes babaillattól, vagy a pihe-puha csöppséggel töltött sok-sok időtől, de az én testem is felvette végre a fordulatot, és nem sokkal a szülés után terhes lettem. Tavaly megszületett az én kislányom is, aki persze azóta elválaszthatatlan a nagynénjétől."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.