Roberto konyhája: oldalas tandori pácban

Forrás: Roberto konyhája -
sütés-főzés recept étolaj2016 konyha oldalas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ilyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban.

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt oldalas

Első pác:

  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet chilipor
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál citromlé

Második pác:

  • 250 g zsíros joghurt
  • 1 dl növényi olaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál garam masala
Forrás: Roberto konyhája

A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amit mi is gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk mozsárban vagy darálóban.

Az én saját receptem:

  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4 db babérlevél
  • • 1 tk kömény
  • 5 szem kardamon
  • 1tk egész fekete bors
  • 1tk szegfűszeg
  • 1tk őrölt szerecsendió

Ha van mozsarunk, nagyon jó móka ezt a sok finom fűszert összetörni. Kábulatba ejtő illatok szabadulnak el a konyhában, és kedvet kapunk egy indiai est megrendezésére. Ha nincs mozsarunk, egy konyhai darálóval is ezt a hatást érhetjük el.

Elkészítés:

Ennek az ételnek a különlegessége, hogy két pácban fogjuk érlelni. Mind a kettőben 15-15 percig érleljük a húsunkat.

Azzal kezdjük, hogy a húst hideg folyóvízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ez után elkészítjük az első pácot. A gyömbért tálba reszeljük, hozzá reszeljük a fokhagymát. Adunk hozzá sót, a csipetnyi chilinket és a citrom levét. Keverjük össze, és rakjuk bele a húst. Kézzel kezdjük el a húsba dörzsölni a pácot, hogy intenzívebb ízhatást érjünk el.

Forrás: Roberto konyhája

Rakjuk a hűtőbe negyed órára, eközben készítsük el a második pácot. Tegyük tálba a joghurtot, a garam masalát, az olajat és a fűszereket. Habverővel keverjük alaposan össze, és öntsük az előzőleg bepácolt oldalasunkra! Keverjük össze, és rakjuk újra a hűtőbe.

Amikor eltelt a pácolási idő, rakjuk magas falú tepsibe a bepácolt húsunkat. Fedjük le fóliával, és kezdjük meg a sütést 200 fokon, légkeverés mellett a sütő középső részébe helyezve 50 percig sütjük. A sütési idő után a sütőt 180 fokra állítjuk, levesszük a fóliát, és 20 percig légkeverésen pirítjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.