Ha pikáns ízekre vágysz: paradicsomos csatni húsokhoz

2016.05.17. 19:15

Dobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz! 

Hozzávalók: 

  • 3 kg paradicsom
  • 1 kg hagyma
  • 1 kg alma
  • 1 fej zeller
  • 2 paprika
  • 10 dkg aprított gyömbér
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 kg xilit vagy cukor
  • 2,5 dl ecet
  • cukor, só, szerecsendió, fahéj, csili
Forrás: Dreamstime

Elkészítés:

Hámozz meg három kiló paradicsomot, és aprítsd össze. Tedd ugyanezt egy kiló hagymával, egy kiló almával, egy nagy fej zellerrel, két paprikával, majd miután mindezeket egy nagy fazékba tetted, adj hozzá tíz deka aprított gyömbért, tíz deka mazsolát, fél kiló xilitet vagy cukrot, sót, szerecsendiót, fahéjat, csilit. 2,5 deciliter ecetet hígíts fel duplájára vízzel, és ezt is add a keverékhez. Egy órán át főzd a csatnit sűrű kevergetések mellett alacsony lángon, majd töltsd befőttesüvegekbe, és lezárva a lekvárkészítésnél használt szárazdunsztban pihentesd. 

Támogatott tartalom

húsreceptcsatniétolaj2016