Ha pikáns ízekre vágysz: paradicsomos csatni húsokhoz

Forrás: Dreamstime -
csatni hús recept étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz! 

Hozzávalók:

  • 3 kg paradicsom
  • 1 kg hagyma
  • 1 kg alma
  • 1 fej zeller
  • 2 paprika
  • 10 dkg aprított gyömbér
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 kg xilit vagy cukor
  • 2,5 dl ecet
  • cukor, só, szerecsendió, fahéj, csili
Forrás: Dreamstime

Elkészítés:

Hámozz meg három kiló paradicsomot, és aprítsd össze. Tedd ugyanezt egy kiló hagymával, egy kiló almával, egy nagy fej zellerrel, két paprikával, majd miután mindezeket egy nagy fazékba tetted, adj hozzá tíz deka aprított gyömbért, tíz deka mazsolát, fél kiló xilitet vagy cukrot, sót, szerecsendiót, fahéjat, csilit. 2,5 deciliter ecetet hígíts fel duplájára vízzel, és ezt is add a keverékhez. Egy órán át főzd a csatnit sűrű kevergetések mellett alacsony lángon, majd töltsd befőttesüvegekbe, és lezárva a lekvárkészítésnél használt szárazdunsztban pihentesd.

Támogatott tartalom

Vagyonmustra - Sztárok, akik lepipálták híres szüleikethttp://www.life.hu/csalad/20160516-sztarok-es-hires-gyerekeik-akik-tobbet-keresnek-szuleiknel.htmlA következő sztárutódok a hónap végén valószínűleg nem fordulnak anyagi segítségért híres szüleikhez, sőt! A szituációt lehet, hogy fordítva kell elképzelnünk. Jöjjenek azok a hírességek és még híresebb gyerekeik, akik anyagiak tekintetében lepipálták szüleiket. CsaládAFPRoberto konyhája: oldalas tandori pácbanhttp://www.life.hu/csalad/20160515-rostas-robert-a-life-hu-sefje-oldalas-tandorit-keszit-pacban.htmlIlyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban. Család--Öt kőgazdag kölyök, akiknek életét te is megirigyeledhttp://www.life.hu/csalad/20160511-bicskanyitogato-burzsuj-eletet-elnek-instagramon-a-milliomos-csemetek.htmlEgzotikus hajóutak, bulikák Hollywood legnagyobb sztárjaival, luxi ruhákban pózolás - ilyen és hasonló nem mindennapi pillanatokat megörökítő képekbe botolhat az ember, ha beleveti magát az Instagram legmélyebb bugyraiba. Pontosítunk: ami nekünk nem mindennapi, az ezeknek a kőgazdag amerikai suhancoknak az életük része - ezzel pedig előszeretettel kérkednek is rajongótáboruk előtt. Család--Nem nőknek való vidék: Jemenhttp://www.life.hu/csalad/20160510-nem-noknek-valo-videk-sorozat-nok-helyzete-jemenben.htmlMaha Assabalani, a jelenleg Franciaországban élő újságíró jemeni nőként egy olyan patriarchális közösségbe született, ahol hamar megtanulta: nőként semmihez sincs joga. Jemen az arab világ egyik legelmaradottabb, legszegényebb állama, a közel-keleti országok közül itt a legrosszabb a nők sorsa a férfiakéhoz viszonyítva. Család--Bizarr válások, pórul járt exekhttp://www.life.hu/csalad/20160509-furcsa-bizarr-valasok-a-nagyvilagban.htmlVannak botrányos válások, vannak évekig elhúzódó pereskedések, és vannak furcsa, egyenesen bizarr helyzetek: egy válás sosem túl szívmelengető procedúra, ám az alábbi esetekben a feleknek igazán abszurd szituációkat kellett megélniük. Család--Gyereknevelés a rivaldafényen túl http://www.life.hu/csalad/20160505-sztarok-akik-gyerekuket-nem-a-reflektorfenyben-nevelik-fel.htmlJó néhány hollywoodi példa bebizonyította már, hogy egy gyerek számára nem feltétlenül előnyös, ha a csillogó hollywoodi álomvilágban nő fel. Szerencsére vannak hírességek, akik tanultak mások hibáiból és családjuk életétől, és – lehetőségeikhez mérten – megpróbálják távol tartani a kíváncsi tekinteteket. Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.