Közeledik a gyereknap - Játékötletek minden korosztálynak!

Forrás: Dreamstime -
gyereknap gyerekek család játék 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyereknap közeledtével sok szülő töri azon a fejét, mivel lepje meg csemetéjét. Ahogy egy gyermek cseperedik, más és más típusú játékot fog érdekesnek és szórakoztatónak találni, éppen ezért érdemes hát a korának megfelelőt választani. Segítünk!

Egy apróságnak eleinte még játékeszközökre sincs igazán szüksége, hiszen csak saját testével és az anyával játszik. A kor előrehaladtával azonban bizony érdemes kreatív, minőségi és persze szórakoztató játékszerek után nézni.

Forrás: Dreamstime

1–4 éves korban

A gyermek megismerő tevékenységének fejlődése ebben az időszakban elsősorban a játékon keresztül történik. Vásárolj hát olyan játékot, amely fejlesztő jellegű, a gyermek többféle képességére van hatással egyidejűleg. A kisebbek szívesen játszanak számlálós, lépegetős játékokkal, a nagyobbak már szívesen próbálgatják azokat, ahol versenyezni kell, gondolkodós feladatokat, kézügyességet igénylő, egyensúlyozós játékokat, memóriajátékokat.

1. jatekliget.hu - Clemmy Vasútállomás építőjáték 11.300 forint 2. babaszafari.hu - YVelo Junior futóbringa 17.900 forint 3. akebiajatek.hu - Filó Tablet, rajzolós kreatív fejlesztőjáték 9040 forint 4. jatekliget.hu - Bunny Boo nyuszis logikai játék 5490 forint 5. logicosan.hu - Hengeres építőkészlet 2990 forint

5–7 éves korban

Az ennyi idős gyerekek figyelme, kitartása, monotóniatűrése már hosszabb társasjátékokat is megenged számukra. A jó játék a gyerek erősségeire épít, de mellette észrevétlenül igénybe veszi a gyerek kevésbé fejlett képességeit, ezzel a gyermek öröme is megmarad, viszont a többi képességének fejlődését is elősegíti.

1. jateknet.hu - IQ Twist logikai játék 2499 forint 2. jatekliget.hu - Kétfunkciós roller és futóbicikli 24.000 forint 3. tarsasjatekmania.hu - Elvarázsolt labirintus társasjáték 8970 forint 4. kreativjatek.eu - Előtte-utána kirakó 4430 forint 5. minimano.hu - Építkezés és vasútszett egyben 43.200 forint

8–12 éves korban

A gyerekek finommotoros képességei erre a korra már igen fejlettek, így az ilyenfajta ügyességet igénylő játékokban is méltó ellenfeleik az idősebb családtagoknak. A 10 évnél idősebbek játékai pedig már olyan képességekre is építhetnek, mint a stratégiai gondolkodás, helyzetfelismerés, kockázatvállalás, kombinációs készség, logika, problémamegoldás, fantázia.

1. jatekshop.eu - Mini Pixel Art kirakó 2650 forint 2. jatekliget.hu - Timeline társasjáték 4590Ft 3. jatekliget.hu - Karikadobáló 14.500 forint 4. aktivsport.hu - Kosárlabdaszett 20.656 forint 5. akebiajatek.hu - Ki lakik a kertben kifestőszett 7310 forint

Támogatott tartalom

Amit Isten egybekötött - Nagy emberek hírhedt válásaihttp://www.life.hu/csalad/20160520-hires-valasok-a-tortenelemben.htmlEgy uralkodó, vagy akár egy híresség is ember, az ember pedig gyarló. Hiába az eskü és a fogadalom, a szív szavának, a vágynak, netán a hatalom utáni sóvárgásnak nehéz ellenállni. Jöjjenek a történelem és napjaink ismert embereinek botrányos válásai. CsaládAFPMegelevenedett mese - A főváros legkalandosabb tematikus játszótereihttp://www.life.hu/csalad/20160519-tematikus-jatszoter-korkep.htmlVégre itt a jó idő, irány a szabad! Fáraszd le a gyerkőcöt Budapest egyik jól felszerelt tematikus játszóterén! Mutatjuk a mi kedvenceinket.CsaládOrigoAz Instagram szürreális világa - A szupertrendi háromévesek és menedzsermamik földjehttp://www.life.hu/csalad/20160518-a-legstilusosabb-gyerekek-az-instgaramon.htmlElmerülve az Instagram legmélyebb bugyraiban, meglepő dolgokra bukkan az ember: nálunk már a burzsuj tinik páváskodása is kiverte egy picit a biztosítékot, pedig akkor még nem is sejtettük, hogy ez bizony csak a jéghegy csúcsa. Hogy mi lehet még a kőgazdag tizenévesek menőzésénél is hátborzongatóbb? A szuperstílusos, luxi háromévesek. CsaládOrigoNyílt levél egy édesanyának, aki megcsalta a férjéthttp://www.life.hu/csalad/20160517-nyilt-level-anyamnak-aki-megcsalta-apamat-es-aki-maig-nem-tudja-hogy-en-tudtam-rola.htmlTizenöt együtt töltött év, három gyerek kontra új szerelem – Nyílt levelek sorozatunkban többször is kaptunk már olyan írást, ahol a levélíró a házassága és új szerelme közti vívódásáról vallott. Most azonban egy másik aspektusból, a gyerekek szemszögéből járjuk körbe a témát. CsaládOrigoHa pikáns ízekre vágysz: paradicsomos csatni húsokhozhttp://www.life.hu/csalad/20160517-paradicsomos-csatni-husokhoz-recept.htmlDobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz! Család--Vagyonmustra - Sztárok, akik lepipálták híres szüleikethttp://www.life.hu/csalad/20160516-sztarok-es-hires-gyerekeik-akik-tobbet-keresnek-szuleiknel.htmlA következő sztárutódok a hónap végén valószínűleg nem fordulnak anyagi segítségért híres szüleikhez, sőt! A szituációt lehet, hogy fordítva kell elképzelnünk. Jöjjenek azok a hírességek és még híresebb gyerekeik, akik anyagiak tekintetében lepipálták szüleiket. CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.