7 dolog, amiért minden huszonévesnek bűntudata van

élet hivatás fiatal bűntudat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden korosztálynak megvan a maga hétköznapi problémája. Ha huszonéves vagy, bizonyára megértesz vagy már átéltél ezekből egy párat.

1. "Nincs saját lakásom"

Persze bosszantó dolog, hogy folyamatosan valaki másnak fizetsz a lakhatásodért, de ne legyél szigorú magaddal. Ha nincsenek multimilliomos szüleid, fogadd el, hogy neked is ugyanúgy végig kell járnod a lépcsőket, mint másoknak.

Forrás: giphy.com

2. "Nem kellett volna pizzát vacsorázni"

A tipikus bűntudatok egyike, amikor a gyomrodra haragszol, mivel teleetted magad lefekvés előtt. Végül is egy szelet pizza nem a világvége, annyi még belefér.

3. "Bűntudatom van, mert betegszabit veszek ki"

Újra és újra bűnösnek érzed magad azért, mert otthon maradsz betegen – szerinted biztosan rosszat gondolnak rólad emiatt a munkahelyeden. Persze az nem jut eszedbe, hogy ezzel a kollégáidat is óvod, hiszen így nem fertőzöd meg őket.

Forrás: giphy.com

4. "Nem vagyok még olyan sikeres, mint ahogy azt terveztem"

Sok huszonéves azért is stresszel, mert még nem érte el azokat a célokat, amelyeket jóval korábban kitűzött maga elé. Pedig sokszor még bőven van rá idejük.

5. "Alig láttam valamit a világból"

A világ körbeutazása sokunk bakancslistáján szerepel, de ezt hajlamosak vagyunk szem elől téveszteni a szürke hétköznapokon. Ne várj a célkitűzéseiddel, kezdd el az utazást, akár már belföldön.

Forrás: giphy.com

6. "Többet kellene spórolnom"

Pont annyit keresel, amiből ki tudod fizetni a lakbért, fenntartani magad és még szórakozásra is jut belőle valamennyi. Nem vagy ezzel egyedül, amíg fiatal vagy, élvezd a lehetőségeidet és ne feszülj azon, hogy egy tequilával többel terhelted meg a pénztárcádat.

7. Jobban tetszettél magadnak tiniként

A fiatalabb önmagunkhoz való hasonlítás a bűntudat testvére, nincs értelme annak, hogy sopánkodjunk, mert régebben szebbek, vékonyabbak voltunk. Még mindig ugyanaz az ember vagy, ne érezz bűntudatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.