A hónap témája - Müller Péter: "A jelenlegi fenyegető világválság egy több ezer esztendős, és ma már veszedelmes férfi világuralom csődje"

Forrás: Dreamstime -
Müller Péter egyenjogúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. 
Forrás: Dreamstime

A jelenlegi fenyegető világválság egy több ezer esztendős, és ma már veszedelmes férfi világuralom csődje. Olvassátok el a „Férfiélet, Női sors” című könyvemben, mit mond erről II. János Pál – ma már szent – pápa! Bocsánatot kér a nőktől az elmúlt sok-sok ezer évért, mindazért, amit a hímuralmak műveltek velük, minden vallásban és minden népben és kultúrában! Azt mondja, hogy nemcsak a nőkkel bántunk gyalázatosan, de ezáltal az egész emberiséggel is.

Most pedig itt van ennek a torz létszemléletnek az egyetemes válsága.

Amit a mindennapokban érzékelsz, a párkapcsolatokban, családban, nők és férfiak sorsában, lelki válságokban és szüntelen háborúságban, azt mutatja, hogy mindannyiunk alatt lassan fordul az emberiség világhajója, s mivel az elmúlt évezredek történelme jéghegy felé irányította az életünket, gyökeres változásra van szükség. Hideg értelem helyett együttérzésre. Önmegvalósító hatalomszomj és felelőtlen ambíció helyett szeretetre. Érzelmileg teljesen süket és rideg tudomány helyett, jóságra és elfogadásra, és az életért való felelősségérzetre. Elszabadult, pusztító jang uralom helyett jin és jang egyensúlyára.

Forrás: Dreamstime

„Jöjjön el az anyák kora végre!”

Vagyis a mindent elfogadó szeretet világa. Én egy globálisan tapasztalható, egyetemes fordulatról beszélek, ami nem azt jelenti, hogy a nők között nincs sok hitvány, aljas és önző nő, és a férfiak között ne lenne sok gyengéd, megértő, nemes és szeretetteli férfi. Vannak elvetemült, gátlástalan és gonosz Lujzák és Edinák és Fannik – és nemes lelkű, igaz és bölcs Bélák és Jenők és Gézák.

De az egész emberiség – mely férfiakból és nőkből áll – óriási fordulat előtt áll. Úgy is mondhatnám egy másik hasonlattal: ha jön a cunami, és az óceán háborog, minden egyes csepp háborog benne, anélkül, hogy tudná, miért.

Ezt éljük meg manapság. Egy új világban reménykedek.

Ahol a párkapcsolatomban nemcsak rám, a férjére mondja a nejem, hogy „hazajött emberem”, hanem én is ezt mondom rá: „Itt az én emberem!” Ő is az: Ember. Nem némber. És ezentúl nemcsak ő mondja hogy „Hazajött az uram”, hanem én is azt mondom majd, hogy „Hazajött az úrnőm”.

Ha ez így lesz, nem borul fel a hajónk.

Last minute tojásfestés - ha nincs időd vagy kedved hosszasan pepecselnihttp://www.life.hu/csalad/20160326-last-minute-tojasfestes-koromlakkal-ha-nincs-idod-vagy-kedved-hosszasan-pepecselni.htmlHa nincs időd, kedved vagy akár türelmed a hosszas tojásfestési procedúrákhoz, most mutatunk egy olyan trükköt, ami bizonyára belopja majd magát a szívedbe. Ezzel a technikával ugyanis pillanatok alatt készíthetsz modern húsvéti tojásokat. CsaládOrigoA legfinomabb medvehagymás receptek egy helyenhttp://www.life.hu/csalad/20160308-a-legfinomabb-medvehagymas-receptek-egy-helyen-fasirt-leves-es-pogacsa.htmlA melengető napsugarak mellett a medvehagymáért vagyunk leginkább hálásak márciusban. Tegye fel a kezét, aki nem szereti ezt az isteni növényt, amelyet talán a legtöbbféleképpen tudunk a konyhában felhasználni. Kezdődik a szezonja, íme, a Life.hu kipróbált, kedvenc és megunhatatlan receptjei. Család--"A mostohaapám csiklandozott és próbálta az ujját belém dugni" http://www.life.hu/csalad/20151126-csaladon-beluli-eroszak-tortenete-egy-kislanyt-az-anyja-es-mostohaapja-molesztalta.htmlNem tudom, hogyan kell egy ilyen vallomást elkezdeni, de mindig előtör egy érzés, hogy muszáj kiadnom magamból. Szexuálisan zaklattak kislánykoromban. Talán 10-11 éves koromban kezdődött, nem emlékszem már én sem pontosan, tarthatott 12-13 éves koromig. Sok dolog összemosódik ezzel kapcsolatban, de vannak „élmények”, amik örökre be vannak vésődve az emlékezetembe, ezeket fogom leírni. Család--"A mostohaapám csiklandozott és próbálta az ujját belém dugni" http://www.life.hu/csalad/20151126-csaladon-beluli-eroszak-tortenete-egy-kislanyt-az-anyja-es-mostohaapja-molesztalta.htmlNem tudom, hogyan kell egy ilyen vallomást elkezdeni, de mindig előtör egy érzés, hogy muszáj kiadnom magamból. Szexuálisan zaklattak kislánykoromban. Talán 10-11 éves koromban kezdődött, nem emlékszem már én sem pontosan, tarthatott 12-13 éves koromig. Sok dolog összemosódik ezzel kapcsolatban, de vannak „élmények”, amik örökre be vannak vésődve az emlékezetembe, ezeket fogom leírni. Család--Vilmos előtt más is megkérte Katalin kezét - újabb titok derült ki a királyi családrólhttp://www.life.hu/csalad/20151031-vilmos-elott-mas-rupert-finch-is-megkerte-katalin-kezet-ujabb-titok-derult-ki-a-kiralyi-csaladrol.htmlKiderült: Vilmos herceg előtt más is megkérte Katalin kezét. Íme, a részletek.Család--Megfejtették a hatékony tanulás titkát - egyszerűbb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/csalad/20151009-afonyalevel-a-hatekonyabb-tanulasert.htmlA gyümölcslében lévő flavonoidok javítják az agyi vérkeringést, így akár a leckeírásban is segítenek – állítják a szakemberek. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.