Május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünnepeljük

Forrás: Dreamstime -
gyereknap Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A nemzetközi gyermeknap megünneplése Törökországból ered, Magyarországon 1931-től tartják meg  - akkor még gyermekhétnek hívták -, 1950 óta már csak egy napos, az időpontja pedig május utolsó vasárnapja.

A Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949 novemberiében elfogadott határozata alapján – korábbi előzmények nyomán – 1950-ben kezdték rendszeresen ünnepelni a nemzetközi gyermeknapot.

Forrás: Dreamstime

Az ENSZ 1954-ben tett javaslatot arra, hogy minden országban tartsák meg a kiemelt ünnepet azon a napon, amely a legmegfelelőbbnek tűnik erre a célra. Magyarországon hagyományosan május utolsó vasárnapján tartjuk a gyermekek napját.

A legtöbben a Városligetben ünnepelnek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük. A Gyermekmentő és a Főváros szponzorok bevonásával finanszírozza a gyermeknapi rendezvényt. A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

Forrás: wikipédia, oszk

2 fotóban Schobert Norbi és Rubint Réka élete: "Tegnap gyereknapot ünnepeltünk, ma kettéválnak útjaink"http://www.life.hu/csalad/20160529-fotokban-schobert-norbi-es-rubint-reka-elete.htmlEgy barátjától kapott fényképek ihlették meg a fitneszgurut, aki hosszú posztot tett közzé a Facebookon. CsaládOrigoMegmutatta babáját Csobot Adélhttp://www.life.hu/csalad/20160527-megmutatta-babajat-csobot-adel.htmlA rajongók már alig várják, hogy megnézhessék Csobot Adél és Istenes Bence babáját. Nos, a teljes fotóra még várni kell, de a fiatal kismama legfrissebb posztja is már éppen elég szívet melengető. CsaládOrigoTitokban látogatja Détár Enikő Rékasithttp://www.life.hu/csalad/20160527-detar-eniko-rekasi-karolyt-latogatja-a-korhazban.htmlAhogy megírtuk, Rékasi Károlytól elfordultak a gyerekei, a kórházban sem látogatják. A volt feleség, Détár Enikő azonban bejár hozzá. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.