Roberto konyhája: Epres túrótorta

Forrás: Roberto konyhája -
túrótorta Roberto konyhája eper recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi cukormentes csoda, ami egyszerre szemet gyönyörködtető és hűsítően finom. Marci barátom azt mondta, hogy eddig ez a legfinomabb sütim, három szeletet meg is evett szinte egymás után. Készítsétek el ti is, hogy bűntudat nélkül nasizhassatok!

Hozzávalók:

  • 250 g kókuszreszelék
  • 200 g magozott aszalt szilva
  • 50 g hántolatlan mandula

A töltelék hozzávalói:

  • 500 g tehéntúró
  • 250 g mascarpone
  • 300 g eper
  • 50 g nyírfacukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
Forrás: Roberto konyhája

A bevonáshoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Rakjuk egy aprító robotgép táljába a kókuszreszeléket, az aszalt szilvát és a mandulát. Alaposan daráljuk le, hogy krémes masszává váljon. A kókuszos-szilvás masszát töltsük egy 24 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tortaformába. Majd terítsük szét a tenyerünkkel, és alaposan nyomkodjuk a forma aljába.

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Tisztítsuk le az aprítógépet, tegyük bele a túrót, a mascarponét, a vaníliakivonatot, a nyírfacukrot, a citrom reszelt héját és levét. Ezt is alaposan daráljuk le, hogy krémes és kenhető massza legyen. Amikor elkészültünk, a krémet öntsük a formában lévő alapunkra és lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét, majd hűtsük 15 percet hűtőben.

Forrás: Roberto konyhája

Gőz felett, folyamatosan kevergetve olvasszuk meg az apróra tördelt étcsokoládét az étolajjal együtt. Levéve a gőzről, öntsük a formában lévő tortánk tetejére, és díszítsük az eperrel, tetszés szerint. Hűtsük hűtőben 1 órát, és máris tálalhatjuk. Ha nem szeretnél olvasztott csokoládét a torta tetejére, simán rá is reszelheted, úgy is nagyon finom lesz.

Roberto konyhája: Lepd meg a legkisebbeket cuki falatokkal!http://www.life.hu/csalad/20160524-rostas-robert-a-life-hu-sefje-tojaskremes-szendvicset-keszit.htmlKözeledik a gyereknap! Lepd meg a lurkókat mókás finom falatokkal, Rostás Róbert, a Life.hu séfje mutatja, hogyan csináld! Család--Roberto konyhája: Házi csokis kekszhttp://www.life.hu/csalad/20160523-rostas-robert-a-life-hu-sefje-hazi-csokis-kekszet-keszit.htmlSok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. CsaládOrigoRoberto konyhája: oldalas tandori pácbanhttp://www.life.hu/csalad/20160515-rostas-robert-a-life-hu-sefje-oldalas-tandorit-keszit-pacban.htmlIlyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban. Család--Roberto konyhája: Vega arancinihttp://www.life.hu/csalad/20160509-rostas-robert-a-life-hu-sefje-vega-arancinit-keszit.htmlKi mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is! Család--Roberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundábanhttp://www.life.hu/csalad/20160417-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fustolt-sajtos-csirkecombot-keszit-parmezanos-bundaban.htmlCsodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos! Család--Roberto konyhája: spanyol kolbászos csicseriborsó-leveshttp://www.life.hu/csalad/20160401-rostas-robert-a-life-hu-sefje-spanyol-kolbaszos-csicseriborsolevest-keszit.htmlEgy olyan levest hoztam el ma nektek, amit egy Spanyolországban élő barátomtól kaptam a napokban. Nagyon szeret főzni, és tudja, hogy a gazdag levesek szerelmese vagyok. Ezt a pár sort mellékelte a recept mellé: „Ennél gazdagabb leves nincs a világon, én padlót fogtam az első kanálnál, annyira ütős!” Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.