Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi cukormentes csoda, ami egyszerre szemet gyönyörködtető és hűsítően finom. Marci barátom azt mondta, hogy eddig ez a legfinomabb sütim, három szeletet meg is evett szinte egymás után. Készítsétek el ti is, hogy bűntudat nélkül nasizhassatok!
Hozzávalók:
250 g kókuszreszelék
200 g magozott aszalt szilva
50 g hántolatlan mandula
A töltelék hozzávalói:
500 g tehéntúró
250 g mascarpone
300 g eper
50 g nyírfacukor
1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
1 közepes citrom reszelt héja és leve
A bevonáshoz:
100 g étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Rakjuk egy aprító robotgép táljába a kókuszreszeléket, az aszalt szilvát és a mandulát. Alaposan daráljuk le, hogy krémes masszává váljon. A kókuszos-szilvás masszát töltsük egy 24 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tortaformába. Majd terítsük szét a tenyerünkkel, és alaposan nyomkodjuk a forma aljába.
Tisztítsuk le az aprítógépet, tegyük bele a túrót, a mascarponét, a vaníliakivonatot, a nyírfacukrot, a citrom reszelt héját és levét. Ezt is alaposan daráljuk le, hogy krémes és kenhető massza legyen. Amikor elkészültünk, a krémet öntsük a formában lévő alapunkra és lapátkanállal simítsuk egyenletesre a tetejét, majd hűtsük 15 percet hűtőben.
Gőz felett, folyamatosan kevergetve olvasszuk meg az apróra tördelt étcsokoládét az étolajjal együtt. Levéve a gőzről, öntsük a formában lévő tortánk tetejére, és díszítsük az eperrel, tetszés szerint. Hűtsük hűtőben 1 órát, és máris tálalhatjuk. Ha nem szeretnél olvasztott csokoládét a torta tetejére, simán rá is reszelheted, úgy is nagyon finom lesz.
Roberto konyhája: Lepd meg a legkisebbeket cuki falatokkal!http://www.life.hu/csalad/20160524-rostas-robert-a-life-hu-sefje-tojaskremes-szendvicset-keszit.htmlKözeledik a gyereknap! Lepd meg a lurkókat mókás finom falatokkal, Rostás Róbert, a Life.hu séfje mutatja, hogyan csináld! CsaládRoberto konyhája: Házi csokis kekszhttp://www.life.hu/csalad/20160523-rostas-robert-a-life-hu-sefje-hazi-csokis-kekszet-keszit.htmlSok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. CsaládRoberto konyhája: oldalas tandori pácbanhttp://www.life.hu/csalad/20160515-rostas-robert-a-life-hu-sefje-oldalas-tandorit-keszit-pacban.htmlIlyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban. CsaládRoberto konyhája: Vega arancinihttp://www.life.hu/csalad/20160509-rostas-robert-a-life-hu-sefje-vega-arancinit-keszit.htmlKi mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is! CsaládRoberto konyhája - Füstölt sajtos csirkecomb parmezános bundábanhttp://www.life.hu/csalad/20160417-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fustolt-sajtos-csirkecombot-keszit-parmezanos-bundaban.htmlCsodálatos napsütéssel köszöntött be a tavasz, és ilyenkor érdemes sokat programozni a szabadban. Sokan előveszik a piknikkosarat, és azon morfondíroznak, milyen finomságokkal tölthetik meg azt. Amit én ajánlok nektek, egy olyan finomság, amit bátran berakhattok a kosaratokba, mivel hidegen is varázslatos! CsaládRoberto konyhája: spanyol kolbászos csicseriborsó-leveshttp://www.life.hu/csalad/20160401-rostas-robert-a-life-hu-sefje-spanyol-kolbaszos-csicseriborsolevest-keszit.htmlEgy olyan levest hoztam el ma nektek, amit egy Spanyolországban élő barátomtól kaptam a napokban. Nagyon szeret főzni, és tudja, hogy a gazdag levesek szerelmese vagyok. Ezt a pár sort mellékelte a recept mellé: „Ennél gazdagabb leves nincs a világon, én padlót fogtam az első kanálnál, annyira ütős!” Család
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.