Roberto konyhája: Búzacsírás vitaminsaláta

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája recept család saláta konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A forró nyári napokon válassz valami könnyű, mégis finom harapnivalót. Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy különleges salátareceptet hozott neked.

Hozzávalók 4 főre

Salátaalap

  • 2 tojás keményre főzve
  • 5 dkg rukola
  • 1 jégsaláta ízlés szerint felaprítva
  • 6 szem koktélparadicsom
  • ½ pomeló, megpucolva és felcikkezve, vagy narancs
  • 3 dkg búzacsíra
  • 2 dkg hántolatlan mandula
Forrás: Roberto konyhája

Öntet

  • 1-2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 csipet durvára őrölt bors

Garnéla

  • 15 dkg óriásgarnéla
  • 1 mokkáskanálnyi vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • bors

Búzacsírás vitamin saláta elkészítése

Vágjuk fel a jégsalátát csíkokra vagy nagyobb kockákra, majd keverjük össze a megmosott rukolával, és rakjuk félre.

Készítsünk öntetet a méz, balzsamecet, olívaolaj, só és bors hozzávalókból. Keverjünk össze mindent alaposan egy nagyobb tálban, és adjuk hozzá a búzacsírát. Rakjuk hűtőbe a tálalásig, hogy a csíra átvegye a mézes-balzsamecetes ízt!

Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal együtt, majd amikor felforrósodott, adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat, és reszeljük a tetejére a fokhagymagerezdeket. Mindkét oldalát süssük 2 percet, majd lehúzva a tűzről sózzuk és borsozzuk.

Forrás: Roberto konyhája

Tálalás

Halmozzuk tányérokra a salátát, szórjuk meg a mandulával, osszuk el rajta a pomelót és a garnélákat. A búzacsírás öntetből halmozzunk minden tányér közepére, és helyezzünk rá egy fél tojást. Garnéla nélkül is tökéletes a recept!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.