Szívszorító levél: Down-szindrómás gyerek anyukája írt az orvosnak, aki abortuszt javasolt

Forrás: Courtney Williams Baker -
orvos Down-kór abortusz levél Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
  Tollat ragadott Courtney Baker, aki egy Down-szindrómás kislány büszke anyukája. Azért írt, mert még több mint egy év után is fájnak neki orvosa szavai. A doktor azt javasolta akkor, hogy vetessék el a gyermeket.

Nincs harag, vagy düh az anyukában, hiszen esze ágában sem volt megfogadni orvosa tanácsát. Mégis, ha az esetre gondol, eltölti a szomorúság. Mikor kiderült, hogy lánya Down-szindrómásan fog megszületni, az orvosa abortuszt javasolt, pedig Courtney szerint inkább támogatnia kellett volna őket.

Forrás: Courtney Williams Baker

Mégis egy másik történet sarkallta a nőt a levél megíráséra. Egy ismerőse kisfia is Down-szindrómásan született. Az ő kezelőorvosa az ultrahang során azt mondta a nőnek, hogy a fia tökéletes lesz. Miután megszületett Down-kórosan, és visszamentek a doktorhoz, az csak annyit mondott. “Látja, megmondtam! Tökéletes!”. Courtney úgy érzi, neki is ilyen szavakra lett volna szüksége.


Támogatás vagy bátorítás helyett azt javasoltad, szakítsuk meg a terhességet.

Forrás: Courtney Williams Baker

Azért vagyok a legszomorúbb, mert soha nem lehet részed abban a megtiszteltetésben, hogy megismerd a lányunkat, Emersynt.

Daily Mailen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.