Viszlát, bulizás, helló, szoptatás! - Amikor a barátnőkből anyukák lesznek

Forrás: Dreamstime -
anyaság Facebook barátság család barátnők gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden nő életében eljön a nap, amikor a barátnői, ismerősei sorra anyává válnak. Na jó, nem igazán egy konkrét napról van szó, sokkal inkább egy folyamatról, amelyet legkönnyebben a Facebookon követhetsz nyomon. Az évek előrehaladtával a Facebook-ismerőseid helyét az ismerőseid babái veszik át, 30 évesen egyszer csak ráeszmélsz, hogy barátnőid 90 százalékának gyereke született, és hogy a barátságotok már soha nem lesz olyan, mint régen volt. 

Bármennyire is úgy gondolja az ember, hogy egy kisbaba születésétől nem kell hogy megváltozzon semmi, nagyon is sok dolog fog megváltozni. Persze, ugyanazt fogjátok együtt csinálni, mint addig, pletykálkodtok, kibeszélitek a kedvenc sorozatotok szereplőit, terveket szőtök, és nagyszerűen érzitek magatokat, de egy nagy különbség mégis lesz.

A gyerekek ugyanis megváltoztatják az ember életét.

Forrás: Dreamstime

Írsz valami vicceset a barátnődnek este tízkor, és ő nem válaszol. Mert alszik... Majd másnap reggel hatkor visszaír, de akkor te vagy az, aki még mélyen alszol. Ha pedig telefonáltok, állandó lesz a háttérzaj: gyereksírás, felfordulás, a kicsi az anyját követeli, éppen telepakolta a pelenkáját, „majd visszahívlak”, de a lényeg végül is az, hogy legalább tartjátok a kapcsolatot.

Aztán az is kiderül lassan, hogy te, akinek sokkal több a szabadideje, jobban képben vagy a körülötted zajló világgal, az internetes hírekkel, a friss popzenével, és sokszor neked kell elmagyaráznod a barátnődnek, miről is van szó. De ez így van rendjén, hiszen míg te megtanítod neki a legfrissebb szlenget, addig ő bevezethet téged a pelenkázás rejtelmeibe, amiről eddig neked fogalmad sem volt.

Aztán az is nagy változás, hogy a gyerekes barátnődnek nyilván fokozatosan kialakul egy új társasági köre, ahol szintén vannak már gyerekek, együtt járnak szülinapi bulikba, játszótérre, állatkertbe, míg te zajos koncerteken, zsúfolt szórakozóhelyeken töltöd a szabadidődet.

És egyikőtök sem tudja elképzelni, hogy helyet cseréljen a másikkal.

Forrás: Dreamstime

Az egyik pillanatban úgy tűnik, hogy már két külön világ vagytok, a másikban pedig ugyanúgy pletykálkodtok, mint tizennyolc éves korotokban a gimiben. A te életed sokkal önzőbbnek tűnik, fodrászhoz, manikűröshöz, shoppingolni jársz, hétvégenként akár délig is alszol, míg a barátnőd alváshiánnyal küzd, a ruhája tele kéz- és nyálnyomokkal, és mindenféle számodra ismeretlen cuccokat szerez be a gyerekének a vásárlásai során, vagyis látszik, hogy az életében átrendeződtek a dolgok, és már nem ő az első saját maga számára sem, hanem a gyereke. És ez téged csodálattal tölt el.

Nyilvánvaló, hogy már nem egy csónakban eveztek, és az életeteknek egyre nagyobb része indul más irányba, de továbbra is barátnők vagytok, fontosak vagytok egymás számára, és mindig számíthattok a másikra. És ez az, ami soha nem fog megváltozni.

Nyílt levél egy megcsalt barátnőnekhttp://www.life.hu/csalad/20160725-olvasonk-nyilt-levele-egy-megcsalt-baraznonek.htmlA következő nyílt levélben egy olyan olvasónk írta le gondolatait, akinek nem túl hálás szerepet jutott: ő volt az a bizonyos harmadik. Levelét a megcsalt és elhagyott barátnőnek címezte. CsaládThinkstockA nő, aki hozzáment a macskáihoz, avagy a világ legfurább házasságaihttp://www.life.hu/csalad/20160726-a-vilag-legfurcsabb-hazassagai.htmlTudjuk jól, hogy a szerelem nem ismer határokat, de az azért mégis furi egy kicsit, ha egy ember a kedvenc pizzájával vagy imádott cicusaival házadosik össze, nem igaz? A bizarabbnál bizarabb esküvői sztorik közül most az öt kedvencünket válogattuk össze. Család--A világ legkegyetlenebb feleségeihttp://www.life.hu/csalad/20160722-gyilkos-felesegek-csalfa-asszonyok.htmlMég hogy a női a gyengébbik nem! Féktelen harag, megcsalás és brutális gyilkosság - az alábbi asszonyok senkinek nem kegyelmeztek. CsaládOrigoJohnny Depp besokallt - Lehet, hogy sosem derül ki, mi történt közte és Amber Heard közötthttp://www.life.hu/csalad/20160723-johnny-depp-letiltatja-a-valasanak-reszletei-a-birosagon.htmlDeppnek elege lett a a pletykacunamiból és a nyílvános meghurcolásból ezért azt kérvényezte a bíróságtól, hogy ne hozzák nyilvánosságra a válása részleteit. Viszlát szaftos részletek, viszlát hangzatos szalagcímek - már ha elfogadják a kérvényét. Család--Szcientológia és ami mögötte van - Interjú Miklovicz Attila szcientológussalhttp://www.life.hu/csalad/20160721-interju-miklovicz-attilaval-a-magyarorszagi-szcientologiai-egyhaz-munkatarsaval.htmlCsaládokat szétszakító szekta, lehúzós vállalkozás, vagy éppen hollywoodi sztárvallás – valószínűleg nem én vagyok az egyedüli, aki a szcientológia szót meghallva nagyjából ezekre a megállapításokra asszociál. A szcientológia a világ egyik legmegosztóbb vallása, ennek ellenére több millió híve van. Működését és megkérdőjelezhető szabályait rengeteg támadás éri – az alábbi interjúban a többi között ezekre a vádakra is szerettem volna válaszokat kapni. Miklovicz Attilával, a Magyarországi Szcientológia Egyház munkatársával beszélgettem. CsaládAFP5+1 hasznos pénzügyi tanács a nyaraláshoz - Szakértői szemmelhttp://www.life.hu/csalad/20160720-hasznos-penzugyi-es-egyeb-tanacsok-a-nyaralashoz-szopper-zsofia-penzugyi-szakerto.htmlVakáció, szórakozás, megannyi programlehetőség - valljuk be, a nyár nem épp a legpénztárcakímélőbb évszak. A Life.hu pénzügyi szakértője, Szopper Zsófia a következőkben olyan hasznos tanácsokkal lát majd el, amelyek segítségével te is tudatosabb pénzügyi döntéseket tudsz majd hozni. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.