Nyílt levél az ügyfélszolgálatokra betelefonálókhoz

Forrás: Dreamstime -
diszpécser ügyfélszolgálat nyílt levél munka karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A folyamatos pörgés és a stresszes életmód bárkit az őrületbe tud kergetni, valamilyen szinten tehát érthető, ha egy feszült idegállapotban lévő ember hamarabb kijön a sodrából. Az azonban már egyáltalán nem megengedhető, hogy olyan hangnemet üssön meg embertársaival, amilyenről az alábbi nyílt levél szól. 

Nyílt levél hozzád, "kedves" telefonáló!

Bár az ügyfélszolgálaton, ahol dolgozom, kötelező mindenkit magázni, de most tegezni foglak. Az én munkám abból áll, hogy napi 8 órában ülök a számítógép előtt, és fogadom az ügyfelek hívásait egy ügyfélszolgálaton.

Forrás: Dreamstime

Te pedig, "kedves" telefonáló, nem is hagysz unatkozni, és ez nem is baj, hiszen ez a munkám. De te, aki felhívsz,

vedd figyelembe, hogy én is ember vagyok, és nem egy robot a vonal túlsó végén.

Kérnék tőled pár dolgot...

Amikor az újságban vagy interneten lévő hirdetést, vagy a televízióban leadott reklámot kritizálod, azt megteheted úgyis, hogy közben nem veszed szádra az összes felmenőmet, és megadod nekem azt a tiszteletet, amit én minden esetben megadok neked. Hidd el, amiben tudok, segítek, de egy porszem vagyok a gépezetben.

Forrás: Dreamstime

Tudom, sokszor már az idegesít, hogy a te dührohamodra kedvesen reagálok, de nekem ez a munkám, mindig kedvesnek kell lennem, ezért kérlek, próbálj te is udvarias lenni.

Előre megírt szövegem van, amitől csak kismértékben térhetek el, ezért ne vágj közbe, és hagyd, hogy végigmondjam, cserébe ígérem, hogy igyekszem a tőlem telhető leggyorsabban és leghatékonyabban megoldani a problémád.

Kérlek, ne légy dühös, ha megbeszéljük, hogy délután 3 órakor visszahívlak, de csak 3 óra 15-kor hívlak. Nem azért teszem, hogy bosszantsalak, egészen egyszerűen csak más ügyfelekkel is foglalkoznom kell, és nem csaphatom rá valakire a telefont, meg kell várnom, míg ő leteszi, és csak utána tudlak visszahívni.

Forrás: Dreamstime

Végül pedig tudd, hogy

én sem arról álmodtam, hogy minimálbérért telefonon kiabáljanak velem.

Tanultam, diplomát szereztem, és azt gondoltam, a saját szakmámban fogok dolgozni, de az élet közbeszólt, és nem csinálhatom azt, amit szeretnék, viszont a családomat el kell tartanom.

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem, ha legközelebb beszélünk, eszedbe jut mindez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.