szeretkezés feleség szex gyerekek család férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„A szülői szex három feltétele: az egymás iránti elköteleződés, a kreativitás, a humor és a kávé. Jah, hogy ez négy volt? Bocsánat, kicsit fáradt vagyok...” – mondja egy kétgyerekes, dolgozó anya. Vajon mitől tud működni az intimitás a kisgyerekesek háza táján, és miért nagyon fontos, hogy működjön? Erre kapunk most választ egy bennfentestől.

Rengeteg történetet hallok anyatársaimtól, hogy két-három hetente maximum egyszer bújnak össze. Számomra ez elképzelhetetlen. A férjemmel mi a szexre az egymás iránt érzett szerelem, szeretet és meghittség szimbólumaként tekintünk. A kisgyerekes lét egyik hátulütője az egymásra fordított idő drasztikus lecsökkenése – amibe beletartozik az intimitás is. Ebben a helyzetben jön jól a kreativitás, azaz megtalálni a választ a hol, mikor és hogyan kérdésekre.

Forrás: Dreamstime

Ki gondolta volna, hogy a nappali megfelelő pontján elhelyezett szék-törülköző kombináció remek védőbástya az este álmosan kukucskáló gyermeki szempár ellen?

Az Eperkére ráfagyó, „se lát, se hall gyerek” adta 20 perceket is hamar megtanultuk kihasználni, némi közös fürdőszoba-, konyhalátogatásra.

A szülői együttlét két dologban különbözik az addig megszokottól: a hangos szexnek harangoztak, valamint a figyelem is többségében megoszlik, azaz az egyik fél mindig magára veszi az őrszem szerepét – fél füllel folyamatosan pásztázza a terepet felsíró gyermek, nyíló ajtó, vagy épp csoszogó talpak után. Természetesen az se hátrány, ha közben mindketten ébren vagyunk, ergo a késő délutáni kávé a barátunk. Ám nem feltétlenül testi, mint inkább lelki, érzelmi fáradtság állhat a szeretkezés útjába. Egy kis ráhangolódás – napi többszöri „szeretlek”, puszi, csók, ölelés, pajzán morzsák fülbe suttogása – sokat lendíthet az akció sikerességén.

Forrás: Dreamstime

A titok nyitja, hogy a szexre lehetőségként, minőségi időként gondoljunk, ne feladatként.

Célszerű igen jó kapcsolatot ápolni a nagyszülőkkel, hogy nyerhessünk egy-egy lopott délutánt, netán hétvégét. Ami szuperjó a szülői szexben, hogy rendkívül változatos: 5 perces, szenvedélytől izzó gyors menetek, egyórás átfogó szeretkezések, a már-már húszas éveinket megszégyenítő helyzetfelismerések és -kihasználások adta izgalmak... ez mind terítéken van.

Miért fontos a gyakori intimitás?

Miből van sok egy kisgyerekes pár életében? Stresszből. Mi az egyik legjobb stresszoldó? A szex. Van tehát szimplán „praktikus” haszna is az együttléteknek, de ez csak az egyik ok.

Nézzük a többit:

  • Szex közben endorfint termel a szervezet, azaz boldogsághormont. Egy orgazmus endorfinadagjához hozzávetőleg 1-2 óra gyors futás szükséges. Mindenki döntse el maga, hogy melyikkel nyer többet.
  • Az együttlétek kiegyensúlyozottá teszik a párkapcsolatot. Gyerekek mellett nagyon könnyen megeshet, hogy a szülők elmennek egymás mellett, a szex segít visszatalálni a másikhoz.
  • Az anyává vált nők többsége súlyfelesleggel küzd – akár még hónapokkal, évekkel szülés után is –, valamint gyökeresen megváltozik az énképük. Szeretkezés közben hatalmas adag visszaigazolást kapnak a szeretett férfitól; még mindig szexisek, kívánják őket. A szex rengeteget segíthet az újbóli önelfogadásban, a közben érzett felszabadultság és magabiztosság pedig észrevétlenül átragad az élet más területeire is.
  • A férfiak az apai szerepet érthető okokból nem élik meg akkora sokként, mint a nők az anyaságot, de bennük is történnek változások. Lássuk be, félelmetes lehet szembesülni a hirtelen jött, örök második hellyel. Az, hogy a párjuk időt szán rájuk, csak rájuk, önbizalommal tölti el őket.
Forrás: Dreamstime

„Szeretkezés közben a lehető legközelebb akarunk kerülni a szeretett félhez, a másik bőrébe akarunk bújni” – ne vesszen el ez csak azért, mert gyermekünk született! Ha kell, kezdjük újra, fokozatosan, tudatosan visszahozni a szexualitást a szülői ágyba – kanapéra, konyha asztalra, fürdőszobába... Hisz voltaképp a gyermekeink érdeke is, hogy mi, a szüleik boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban éljünk egymással.

Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.