Nyílt levél egy közúti balesetet okozó érdektelen férfinak

Forrás: Thinkstock -
közúti baleset család baleset anya nyílt levél gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy édesanya mindig, minden körülmények között arra törekszik, hogy gyerekeit megóvja a bajtól, ezért talán nem is meglepő, sőt teljesen érthető olvasónk felháborodása. Egy minap elszenvedett közúti baleset után írta meg szerkesztőségünknek az alábbi levelet.

Olvasónk írását változtatás nélkül közöljük.

Nyílt levél egy közúti balesetet okozó érdektelen férfinak

Te, aki balesetet okozol az országodban, és lelkiismeret-furdalás nélkül kiszállsz, és fel vagy háborodva, hogy nem hunyunk szemet a szabálytalanságod felett, az aggódó arcommal nem foglalkozol, a gyerekeimmel a kocsiban nem törődsz.

Forrás: Thinkstock

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!

Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Kérdés nem hagyja el ajkadat, csak felsőbbrendűen állsz, és közlöd, ne aggódjak, mert az osztrák biztosítód mindent fizet. És dicsekszel, mennyire jó neked, és jobban jár mindenki, ha elhagyja a szülőföldjét.

Engem nem érdekel a gépkocsim, engem az érdekel, hogy nem lett-e bajuk a szeretteimnek.

Érted? Felfogtad? Élet, akiket én hoztam világra, akikért én küzdök mindennap itthon, két munkahelyen helytállva, akik nélkül nem is lenne értelme felkelnem reggel, vagy lefeküdnöm este.

Forrás: Thinkstock

Mi történik itt? A pénz mindent felülmúl? Azt hiszed, mindent el lehet vele rendezni? És ha komolyabb sérülés lett volna, te akkor is csak állsz, és lenézed a másikat? Nem haragszom, sajnállak.

Sajnálom a leendő gyermekeidet, mert emberségből nálam nullára vizsgáztál, és nem tudom, hogy mit tudsz majd nekik adni?

Pénzt, sok-sok játékot, a legszebb ruhákat? Adj nekik becsületet, tiszteletet, szeretetet, alázatot, HITET! Imádkozom érted, hogy láss, hogy változz, mert sosem késő, és mást úgysem tehetek...

Egy anya

Nyílt levél egy férjnek, akiről kiderült, milyen ember is valójábanhttp://www.life.hu/csalad/20161011-nyilt-level-a-ferjemnek-akirol-kiderult-milyen-ember-is-valojaban.htmlA szerelem vak – egy kapcsolat elején legalábbis minden bizonnyal. Aztán ahogy telik az idő, és a felek egyre inkább megismerik a másikat, hamar kiderülhet, hogy a szőke herceg fehér lovon valójában egy álnok hazudozó. Család--Nyílt levél a nőnek, akire rákiabáltam sorban állás közbenhttp://www.life.hu/csalad/20160919-nyilt-level-a-holgynek-akire-rakiabaltam-sorban-allas-kozben.htmlTermészetesen azt egy embertársunktól sem lehet elvárni, hogy egy számára szokatlan vagy érdekes dologra ne figyeljen fel, adott esetben ne kezdje el nézni. Az azonban igenis mindenkitől elvárható, hogy kíváncsiságával próbáljon meg nem beletaposni a másik ember érzéseibe. Család--Nyílt levél a szaranyázóknakhttp://www.life.hu/csalad/20160912-nyilt-level-azoknak-akik-elitelo-megjegyzeseket-tesznek-az-anyaknak-szaranyazas.htmlHa a terhesség alatt sokat hízol, az a baj. Ha keveset, az a baj. Császárral hoztad világra a gyermeked? Akkor te igazából nem is szültél. Nem tudsz szoptatni? Akkor pedig igazából anya sem vagy. Család--Nyílt levél egy anyától, aki megelégelte a cseléd szerepéthttp://www.life.hu/csalad/20160902-level-egy-anyatol-aki-megelegelte-a-cseledszerepet.htmlMég a 21. században is vannak, akik úgy gondolják, hogy kizárólag a nők, az édesanyák feladata a háztartás vezetése és a család összetartása. Ez ellen a sztereotípia ellen is szeretne szólni most egy olvasónk, aki megelégelte, hogy a családja magától értetődőnek veszi, hogy ő mindent elvégez helyettük. Család--Nyílt levél egy édesapánakhttp://www.life.hu/csalad/20160831-level-apamnak-aki-ongyilkossagot-kovetett-el.htmlA halál, különösen a váratlanul beköszöntő halál feldolgozása rettenetesen nehéz feladat a család számára. Végig kell, hogy menjenek egy olyan folyamaton, amelynek egyetlen szakaszát sem lehet megspórolni, megúszni. A tagadáson, a sokkon át az elfogadásig hosszú, fájdalommal teli az út. Még nehezebben lehet feldolgozni a veszteséget, ha a családtag döntött a halál mellett. CsaládOrigoNyílt levél - A felsőoktatás, amint megtöri a csendethttp://www.life.hu/csalad/20160818-a-felsooktatas-amint-megtori-a-csendet-nyilt-level.htmlNyílt levél sorozatunkban ezúttal egy főiskolai docens írásából közlünk részleteket. Levélírónk elsősorban azokra a szexuális jellegű erőszakos cselekményekre szeretné felhívni az emberek figyelmét, amelyek a felsőoktatási intézmények által szervezett rendezvényeken vagy más, azokhoz köthető szituációban történnek. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.